Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)

image
17 Березня 2020, 15:09
Поділитися:

«Вісті» поцікавилися, як працюватиме цієї неділі ринок Бориспільського районного споживчого товариства на вулиці Луговій, куди щонеділі з’їжджаються продавці з регіону та областей усієї України.

Голова правління БРСТ Костянтин Струков 17 березня телефоном відповів, що рішення міської влади щодо карантинних обмежень носить рекомендаційний характер, і як буде в реальності —  невідомо.

«Я виконую закони України й рішення місцевих органів», — наголосив керівник, але не уточнив, чи ринок зачинять.

«Нічого страшного, якщо ринок не буде працювати. Туди раз  на тиждень приїздять мешканці з усіх регіонів України: з Полтавщини, Чернігнівщини та інших», — наголосив Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук 16 березня під час планової наради. Однак,  станом на 17 березня 13.00 офіційного рішення про припинення роботи найбільшого ринку Бориспільщини немає.

Зазначимо, що у неділю, 15 березня, ринок на вул. Луговій працював безперебійно, хоча уже були рекомендаційні обмеження щодо недопустимості скупчення людей понад 200 осіб.  «Вісті» переконалися, що карантинні заходи на недільному ринку не діяли, хоча відвідувачів було дещо менше, ніж зазвичай. Лише окремі продавці торгували в рукавичках, більшість нехтували правилами карантину, маски не надів ніхто з покупців і продавців.

Дізнатися, які засоби дезінфекції застосовують працівники ринку, не вдалося. До журналістів підійшла жінка, яка не представилася, але від імені адміністрації ринку вимагала припинити  зйомку,  мотивуючи тим, що ринок – це приватна територія. Після цього продавці відмовилися розмовляти з журналістами.

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету Бориспільської міської ради з метою попередження поширення захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, передбачено:

«1. З 18 березня 2020 року з 00.00 годин під час карантину рекомендувати тимчасово призупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих у місті Борисполі:

усіх магазинів (крім продуктових, автозаправочних станцій, станцій технічного обслуговування автомобілів та аптек);
торгівельно-розважальних центрів;
закладів ресторанного господарства, в тому числі у готелях (крім замовлень «Макдрайв»);
ринків (крім продовольчих магазинів, розташованих на їх території), ярмарків;
об’єктів сфери послуг (крім ритуальних);
театрів, музеїв, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних та атракціонів;
фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів».

«Порушення вимог карантину карається законом»

Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)
Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)
Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)Як працюватиме ринок на вул. Луговій в умовах карантину (фото)

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама