У броварських закладах освіти планують запроваджувати християнську етику | Трибуна

image
17 Березня 2020, 10:41
Поділитися:

12 березня відбулось засідання Духовної ради міста Броварів. Окрім представників ГО «Духовність», в обговоренні взяли участь керівники та фахівці управління освіти та науки, відділів культури, сім`ї та молоді Броварської міської ради. Присутні погодились поступово впроваджувати в освітніх закладах викладання християнської етики як варіативної складової навчального процесу. Про ці та інші результати засідання повідомляє Броварська міська рада.

Одним з найважливіших питань порядку денного стало обговорення можливості викладання в закладах освіти міста християнської етики, зазначають чиновники міста. Присутні на засіданні дійшли згоди, що реалізація цієї ініціативи має відбутися поступово, в кілька етапів.

Розпочати вирішили з проведення в травні форуму для батьківських активів шкіл, щоб вмотивувати та ознайомити мам і тат з програмою курсу. А вже у вересні, з початку нового навчального року, за особистою згодою батьків, вводити викладання предмету з 1-го класу – як варіативної складової навчального процесу.

Із оприлюдненого на сайті Броварської міської ради можна зрозуміти, що консультації з питань християнської етики надаватимуть фахівці з числа представників ГО «Духовність», яка складається з представників релігійних громад міста.

Духовна рада 12.03.2020

Керівник 1-го Броварського благочиння московського патріархату Олександр Левчук (на передньому плані), очільник парафії УГКЦ Олег Панчиняк (другий зліва) та начальниці відділу культури Катерина Мелікова (ліворуч) і управління освіти та науки Оксана Мельник (праворуч)

Духовна рада 12.03.2020

У співпраці з відділами культури і сім’ї та молоді з ГО «Духовність» збираються провести:

ходу «За сім’ю» до Міжнародного дня сім’ї;
традиційний фестиваль духовної творчості «Троянда духовна»;
наукову конференцію для батьків «Покоління X, Y, Z»;
розміщення в Броварах соціальної реклами морально-етичного змісту.

Фото – Броварська міська рада

Читайте також:

2019: Сильна родина – сильна Україна: у Броварах відбулася хода за сімейні цінності та фестиваль духовної творчості «Троянда духовна»
2018: Хода за сім’ю: не проти трансгендерів, а за – здорову родину, – ФОТО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари