Завтра, 18 березня, в Києві закриють метро. Що ще заборонили? | Трибуна

image
17 Березня 2020, 02:04
Поділитися:

Уже завтра, у середу 18 березня, в столиці, а також у Харкові та Дніпрі, мають закрити метрополітени. Таке рішення вчора пізно ввечері ухвалила комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням прем’єрміністра України Дениса Шмигаля, повідомляє Кабінет Міністрів України.

Зазначимо, народний депутат Олексій Гончаренко раніше у своєму Телеграмканалі повідомив: за результатами засідання підземка має припинити працювати вже протягом сьогоднішнього дня, вівторка 17 березня. Однак на сайті Кабміну вказано, що рух припиниться з 18 березня по 3 квітня.

Читайте також: У Києві встановили 2 випадки коронавірусу – МОЗ

Слід зазначити, що президент Володимир Зеленський учора вдень висунув вимогу закрити метро в Україні до 12:00 середи, 18 березня. Кабмін вирішив зробити це раніше.

Досвід Китаю засвідчує, що непопулярні та жорсткі рішення долають вірус і рятують життя. Досвід інших країн показує, що м’якотілість та ліберальність є союзниками коронавірусу. Тому ми будемо діяти жорстко, невідкладно, можливо, непопулярно, але заради одного – життя та здоров’я українців.

Опубліковано Володимиром Зеленським Понеділок, 16 березня 2020 р.

Відповідно до рішення уряду, з 18 березня по 3 квітня також заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученнях.

Зазначимо, учора, 16 березня, харківський міський голова Геннадій Кернес висловився проти планів закрити метро у своєму місті та повідомив, що не робитиме цього. Натомість президент Володимир Зеленський пригрозив кримінальною відповідальність за такі дії.

Читайте також: Київ планує будувати метро до Броварів, – Кличко

Окрім того, Кабмін заборонив перевозити понад 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах і автомобільному транспорті, а також в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

З 18 березня до ухвалення окремого рішення заборонене перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому). Однак, дозволені рейси-винятки за окремими рішеннями, ідеться в повідомленні на сайті уряду.

Електричка “Київ – Ніжин” із 6-ма вагонами, серпень 2019 року

Також із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Карантин у Броварах посилюється: закриття кафе і ТРЦ, скасування заходів, обмеження пересування

Із 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресного доставлення замовлення за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволена торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність. 

Міністерству охорони здоров’я України доручили тимчасово припинити планову шпиталізацію та планові операції, крім невідкладних і термінових. Також: максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для приймання та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Фото – Олег Тоцький, Дмитро Карпій

Читайте також:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари