Позиція Київської обласної державної адміністрації щодо перевезень автобусами UBER Shuttle

image
16 Березня 2020, 16:52
Поділитися:

Надання послуг з перевезення пасажирів регламентовано, зокрема, Законом України «Про автомобільний транспорт» та Правилами надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. № 176.

Згідно з статтею 35 цього Закону послуги з перевезення пасажирів автобусами можуть надаватися за видами режимів організації перевезень: регулярні, регулярні спеціальні, нерегулярні. При цьому, вказаними нормативно-правовими актами встановлено особливості здійснення таких перевезень.

За інформацією з веб-сайту https://www.uber.com/ru-UA/blog/ubershuttle-is-in-kiev/ в Київській області є 4 автобусних маршрути, на яких автобуси з логотипом UBER Shuttle здійснюють перевезення пасажирів з міст Буча та Вишневе до міста Києва і в зворотних напрямах.

Водночас, Київською обласною державною адміністрацією, як організатором регулярних перевезень на міжміських і приміських маршрутах, що не виходять за межі території Київської області (внутрішньообласний маршрут), у тому числі проходять від населених пунктів Київської області до м. Києва, не приймалось рішень щодо відкриття відповідних автобусних маршрутів загального користування та не укладалось відповідних договорів про здійснення автобусних перевезень на цих маршрутах.

Наразі до Київської обласної державної адміністрації надійшло декілька звернень від перевізників Київської області, які стурбовані ситуацією, що склалася.

З метою надання оцінки ситуації та вжиття заходів з метою захисту інтересів перевізників Київської області, що здійснюють перевезення відповідно до встановлених вимог законодавства, а також недопущення втрат бюджету та недобросовісної конкуренції на ринку пасажирських перевезень, Київська обласна державна адміністрація звернулась до Державної податкової служби України, Міністерства інфраструктури України, Національної поліції України, Державної служби України з безпеки на транспорті та Антимонопольного комітету України.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація