Олександр Щур: «У ББЛІЛ є 50 тест-систем для виявлення COVID-19, 20 захисних комбінезонів, 30 комплектів протиепідемічного одягу»

image
16 Березня 2020, 14:02
Поділитися:

«Хворого з підозрою на коронавірус для подальшого обстеження направлятимемо в окремий ізольований бокс, що розміститься в холі приймального відділення КНП «ББЛІЛ», бо окремого приміщення немає», — заявив директор лікарні Олександр Щур. Про це повідомляє сайт Бориспільської РДА.

Також Олександр Щур підтвердив, що в лікарні проводиться навчання медперсоналу приймального та інфекційного відділень, і розповів, як триватиме взаємодія медперсоналу з підозрюваними на інфікування коронавірусом.

«Якщо у пацієнта температура тіла вища за 37,6 градусів, на нього одягається маска, людину поміщуємо в бокс. Лікарі складають анамнез (збирають шляхом опитування відомості про пацієнта і розвиток його захворювання), проводять тестування. Хворий переміщується у спеціальну кімнату, де очікує на екстрену службу, медики якої транспортують пацієнта з підозрою на коронавірус до Білої Церкви», — пояснив Щур.

За його словами, станом на 16 березня для ББЛІЛ закуплено 50 тест-систем для виявлення COVID-19, є пірометри, 20 захисних комбінезонів, 30 комплектів протиепідемічного одягу, 4 тис респіраторів, є захисні маски, рукавиці та окуляри.

«Наразі очікуємо на додаткові тести, захисні костюми, хімстійкі комбінезони, рукавиці, маски, чоботи ПВХ, пірометри, окремі баки для сміття та біотуалети (останні необхідні на випадок підозри інфекції у пацієнта на час очікування екстреної служби для транспортування у Білу Церкву)», — заявив Щур.

Також він наголосив, що Бориспільську лікарню не внесено до переліку медзакладів, де перебуватимуть хворі на коронавірус, проте не уточнив, яка кількість апаратів для штучної вентиляції легень є у ББЛІЛ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама