Вісник Кагарличчини — Вшанували пам’ять Великого Кобзаря

image
16 Березня 2020, 11:53
Поділитися:

Керівництво міста та району, жителі Кагарлика поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку та взяли участь у літературно-мистецькій годині, що пройшла в Центрі дитячої та юнацької творчості.

10 березня у Кагарлику відбулась урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Кобзареві, в якій взяли участь голова районної ради Іван Семцов, в.о. голови райдержадміністрації Світлана Синюк, мер міста Олександр Панюта, жителі Кагарлика та району.
– Ми не повинні забувати про наших пророків та нашу історію, – звернулася до учасників мітингу в.о. голови райдержадміністрації Світлана Синюк. – В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. Тарас Шевченко був поетом національного пробудження, своїми словами від дав вічну настанову народові, – ніколи не опускати рук та боротись за власну правду і державу. У своїх творах Великий Кобзар нагадує нам для чого ми існуємо і для чого живемо. Тож пам’ятаймо цю людину, згадуючи його з повагою та вдячністю.
По цьому ведуча мітингу Олена Петленко запросила всіх на літературно-мистецьку годину, яка пройшла в Центрі дитячої та юнацької творчості.
На честь видатного поета, чиї твори були пророчими і є актуальними та зрозумілими й у наш час, звучали поетичні слова та лунали пісні, які стали символом України, її свободи та незалежності, у виконанні школярів.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна