Олександр Боєв: на рекорд із проектом «Challenge 220 in 2020»

image
13 Березня 2020, 17:43
Поділитися:

Книга рекордів України — український аналог всесвітньо відомої книги рекордів Гіннеса. Вона фіксує унікальні факти та звершення, досягнуті українцями. За 17 років існування її рекордсменами стали сотні громадян України. Можливо, цього року вона поповниться іменем нашого земляка, бориспільця Олександра Боєва, який поставив перед собою амбітне завдання — самостійно написати та виконати 220 музично-пісенних композицій протягом року.

У 2020-му написати і виконати 220 пісень

Його проект так і називається — «Challenge 220 in 2020». Така проста і креативна назва легко запам’ятовується та спрощує пошук композицій в інтернеті. За словами Олександра, починаючи з березня і до кінця року він кожного дня (крім вихідних) викладатиме одну композицію на спеціально створеному Ютуб каналі. «Оригінальність моєї ідеї не тільки в кількості пісень, хоча написати та виконати 220 пісень хорошої якості складно. Насправді це великий шматок роботи, адже потрібні регулярні репетиції, щоб надати якісний продукт. Щодня це займає мінімум дві години, а потім кілька годин на вихідних у студії звукозапису. Я виконую пісню «вживу», без склейок, і це теж є унікальністю для композицій такого формату. Тематика пісень різна: від сумних і вдумливих до гумористичних», — розповідає Олександр.

За його словами, після щоденних репетицій впродовж тижня вихідні він присвячує запису п’яти пісень у студії, а з понеділка щоденно (крім суботи та неділі) викладає в ефір по одній пісні. «Моя аудиторія — переважно дорослі, зрілі люди, які працюють. Я за своїм досвідом знаю, що дома рідко вдається вийти в інтернет та спокійно послухати музику, бо треба займатися домом, родиною, дітьми. А от в понеділок, та й весь тиждень, прийшовши на роботу, людина може отримати заряд бадьорості на весь день, 2-3 хвилини послухавши гарну пісню. Саме тому я викладаю кожну композицію о 8-й годині ранку», — пояснює виконавець. Усі пісні Олександр пише на бориспільській студії звукозапису «Гітарін», де є професійне обладнання, завдяки якому глядач отримає якісні зображення та звук, хоч і в аматорському виконанні.

Організатори української книги рекордів Гіннеса не відразу погодилися з оригінальністю ідеї Олександра Боєва. «Ми з дружиною зареєструвалися в книзі рекордів, нам зателефонували організатори. Спочатку вони засумнівалися, але, перевіривши інформацію, прийшли до висновку, що це може бути новим та цікавим рекордом», — розповідає він. Номінація буде називатися «Найбільша кількість пісень на Ютуб каналі». У кінці року після проведення відповідної експертизи рекорд може бути зафіксований.

Фармацевт з пісенним даром

За освітою Олександр фармацевт, уже багато років завідує фармацевтичними складами у столиці. Але пісня супроводжувала його з дитинства. Каже, батьки розповідають, що одного разу в дитячому садочку він видерся на літній павільйон, щоб виконати пісню Алли Пугачової «Жизнь невозможно повернуть назад», чим викликав неабияку паніку серед вихователів. Тоді родина ще мешкала у Німеччині, в Дрездені, куди переїхала разом з батьком-військовим. Тато Олександра вмів грати на гітарі й був першим вчителем сина. Власні пісні хлопець почав писати в 15 років, уже повернувшись в Україну.

Олександр зізнається, що має товстий «талмуд» із записами пісень, які веде відтоді. «Деякі з тих творів, що я виконував уже в дорослому віці, чи віддавав іншим виконавцям, написані мною ще у 18 років, але про це важко здогадатися», — ділиться співрозмовник. Попри любов до музики, юнак обрав іншу професію. Спочатку вступив до Житомирського фармацевтичного училища, потім закінчив Запорізький медичний університет. Працював у фармацевтичній галузі в Дніпропетровську, Вінниці, Черкасах, у 2000-му переїхав до Києва, а в 2005-му оселився в Борисполі.

Діти: «О, прикольно!»

Олександр Боєв розповідає, що колеги знають про його захоплення і щиро підтримують та вболівають за нове починання. Реакція дітей-підлітків була стриманою та типовою для їх віку. «Коли розповів про проект та показав перші пісні на Ютуб каналі, син з донькою сказали: «О, прикольно!» — розповідає чоловік. Каже, дружина теж веде себе стримано і не демонструє фанатичного захоплення, а він вдячний за таку позицію, бо вважає, що щирість та чесність набагато кращі, ніж вдавані лестощі, і цінує критичний погляд та власну думку. «Я не чекаю, що всі будуть казати, що я чи мої пісні класні й круті. Для мене це спосіб виразити те, що я думаю. Пісня повинна «чіпляти», її має бути не соромно показати, — ділиться Олександр. — Інколи слова та мелодія приходять під впливом переглянутого фільму, почутої новини, зустрічі з друзями, вдалої прогулянки. У мене завжди  при собі цифровий диктофон — там записані акорди чи слова, які приходять зненацька. Час від часу я переглядаю ці записи, і деякі з них стають поштовхом для написання композиції, а інші чекають свого часу».

Олександр Боєв, 45 років. Народився на Сахаліні, з 2005 року мешкає в Борисполі. За професією — фармацевт. Має родину — дружину (теж фармацевта) і двох дітей — 15-річну доньку та 10-річного сина, які навчаються в міському НВК«Гімназія «Перспектива».

За 30 років він написав сотні пісень, в т.ч. для групи «ФоллінгАп» (альбом із 18 пісень), Сергія Кузіна з RadioROKS (радіо Рокс) — майже 20 пісень. Власному творчому колективу Олександра «77CHASOFF» (77 годин) — п’ять років. Два роки тому вони презентували перший альбом в бориспільському будинку культури на вул. Оврашка та випустили офіційний диск на Moon records.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама