Київ можуть повністю закрити на в’їзд-виїзд

image
13 Березня 2020, 16:48
Поділитися:



У Києві можуть посилити карантин і закрити в’їзди і виїзди з міста через коронавірус. Відтак, біля 30% (приблизно) тих, хто щодня їздить з Обухова до столиці на роботу чи навчання будуть позбавлені можливості повноцінно працювати і вчитися, відповідно.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на РБК.

Карантин у Києві може найближчими днями стати більш суворим через загрозу поширення коронавірусу. Як повідомив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник, в Києві зараз введені обмежувальні дії, а не повноцінний карантин. Але якщо в столиці буде офіційно зареєстрований випадок зараження коронавірусом, то будуть вводитися додаткові обмежувальні заходи.

Рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не обмежує роботу установ влади, всі працюють в штатному режимі. Єдине, що повинен бути скринінг в органах державної влади. Мається на увазі, що на вході з’явиться пост з лікарем, санепідеміологом, які за зовнішніми ознаками будуть контролювати. Люди з явними ознаками не допускатимуться, – розповів Поворозник на брифінгу в КМДА.

Він додав, що київська влада не виключає введення додаткових заходів у столиці та обмежень на в’їзд-виїзд з міста.

Я підкреслюю, що це не карантин, а обмежувальні профілактичні заходи. У разі поширення, не дай Боже, коронавірусу в Києві – будуть прийматися карантинні заходи, які передбачають обмеження пересування громадян, в’їзду в місто, виїзду з міста, – зазначив чиновник.

Також Микола Поворозник пояснив, що всі масові заходи повинні обмежуватися кількістю 60 осіб, через те, що це кількість людей, яким можна зробити якісний температурний скринінг.





Source link