Фастів з повним правом може пишатися досягненнями у впровадженні інноваційних освітніх технологій у роботу навчальних закладів

image
21 Березня 2019, 19:24
Поділитися:

У цьому переконались члени громадської ради при виконавчому комітеті Фастівської міської ради, які взяли участь у круглому столі, організованому управлінням освіти, сектором громадських ініціатив, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і службою у справах сім’ї та дітей.
Учасників заходу гостинно приймав Центр інноваційних технологій. Його директор М. Савчук, заступник міського голови О. Давиденко, керівники Інклюзивно-ресурсного центру Т. Хмельницька та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ж. Бортковська, розповідаючи про діяльність підпорядкованих їм структур, акцентували увагу присутніх на справжніх численних новаціях, які успішно впроваджуються у нашому місті.

Відкриваючи засідання, голова громадської ради Л. Скурська наголосила, що круглий стіл проводиться в рамках реалізації оголошеному в Київській області Року дитини.

Рік дитини для Фастова не просто чергова акція, спрямована на захист дитинства. Це привід ще прискіпливіше переглянути резерви і знайти нові можливості активніше розвивати, зокрема, освітню галузь, якій у місті приділяється пріоритетне значення. Міська влада добре усвідомлює важливість вкладень у прийдешнє покоління, що є запорукою успішного майбутнього країни й рідного міста, підкреслила у своєму виступі Олена Давиденко. Нею було зазначено, що у сучасному вимогливому та швидкозмінному соціально-економічному середовищі рівень освіти, її вплив на особистісній розвиток дитини, значною мірою залежить від результативності запровадження технологій навчання, що ґрунтуються на нових методологічних засадах, сучасних дидактичних принципах та психолого-педагогічних теоріях, які розвивають діяльнісний підхід до навчання. Але більшу увагу учасників заходу зосередила на змінах, які сталися останнім часом загалом у міській освіті.
Перераховуючи їх, Олена Павлівна назвала створення на базі шкіл навчально-виховних комплексів, гімназій та центрів. Відмітила, що в місті нині значна підтримка надається сімейним формам виховання дітей, які стали сиротами або позбавлені батьківського піклування чи перебувають у несприятливих умовах проживання, а також розвитку інклюзивним формам навчання. У Фастові успішно працюють навчально – реабілітаційний та інклюзивно-ресурсний центри. Покращенню навчально-виховному процесу сприяє організація на базі колишнього методичного кабінету Центру інноваційних освітніх технологій.

В продовження теми круглого столу Марина Савчук повідала, як реалізується концепція Нової української школи в закладах загальної середньої освіти міста, зосередившись на інноваційних напрямах. Представила проекти, над якими працює очолюваний нею Центр.

Тетяна Хмельницька та Жанна Бортковська, в свою чергу, ознайомили членів громадської ради з основними функціями очолюваних ними структур. Ведуча круглого столу Л. Скурська, підбиваючи його підсумки, подякувала за отриману корисну інформацію. А члени громадської ради пообіцяли донести її до всієї громади міста і зобов’язались підтримувати новаторські починання освітян. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua