Здавати «на права» тепер можна без паперових свідоцтв про закінчення автошколи | Трибуна

image
12 Березня 2020, 19:20
Поділитися:

Звертаючись до сервісного центру МВС для складання теоретичних і практичних іспитів, тепер не потрібно надавати паперове свідоцтво про закінчення автошколи. Відтепер запроваджено електронний обмін інформацією. Про це повідомляє Броварська міська рада з посиланням на рішення Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначено в оголошенні, змінами запровадили нову редакцію відповідної інструкції – задля створення комфортних умов взаємодії між автошколами та сервісними центрами МВС. Згідно з ними:

скасували процедуру отримання в сервісних центрах МВС паперових бланків свідоцтв про закінчення закладу;
визнали документи про професійно-технічну освіту державного зразка такими, що підтверджують проходження підготування, перепідготування і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів;
відкриття нижчих категорій тепер здійснюється на підставі свідоцтва, що внесене закладом в електронному вигляді до ЄДР МВС.

Змінами також передбачено, що випускники, які закінчили навчання за професією водія в закладах професійно-технічної освіти та отримали диплом, допускаються до складання іспитів у сервісному центрі МВС.

Нововведення дозволять оптимізувати роботу з автошколами та надалі ефективно співпрацювати з ними, переконують чиновники.

Отримати додаткову інформацію та проконсультуватися можна за телефоном (044) 290-19-88 або в повідомленнях на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС. Дізнатися новини сервісних центрів MBC – на сайті hsc.gov.ua.

Читайте також:

Майбутні водії можуть підготуватися до іспиту онлайн
Як отримати водійські права та не натрапити на шахраїв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари