Володимир Карплюк: “Ірпінь оголосить загальноміський карантин”

image
11 Березня 2020, 12:04
Поділитися:

БлогВолодимир Карплюк: “Ірпінь оголосить загальноміський карантин”

В разі, якщо до 23 березня не буде запроваджено загальнодержавного карантину, Ірпінь оголосить загальноміський карантин.

Про це у своєму телеграм каналі заявив голова інвестиційної ради міста Ірпеня Володимир Карплюк, ця ж інформація з’явилась і на сторінці фейсбук першого заступника міського голови Ірпеня – Олександра Маркушина.

«Мінохорони здоров‘я має невідкладно вжити заходів запобігання поширенню вірусу COVID-19. Якщо до 23 березня в Україні не буде запроваджено загальнодержавного карантину, Ірпінь оголосить загальноміський карантин. Варто визнати, що вітчизняна медицина всіх ланок не готова до боротьби з коронавірусом.

На жаль, влада та громада Ірпеня не отримала «згори» жодних системних рекомендацій, жодної допомоги у придбанні засобів захисту, жодної
стратегії поведінки та повсемістного карантину.

Ми просимо від Мінохорони здоров‘я та усіх відповідальних установ невідкладно надати Ірпеню мінімум 500 тестів на коронавірус, державне фінансування реконструкції інфекційного відділенні Ірпінської лікарні, допомогу із закупівлею ліків для симптоматичної терапії та спеціальні маски.

У разі ігнорування нашого прохання та неоголошення загальнонаціонального плану дій, ми оголосимо безстроковий загальноміський карантин з 23 березня 2020 року і зупинимо його після повного розуміння захисту з боку Держави для громадян Ірпеня.

При цьому, ми готові бути надійними партнерами Уряду та спільно запобігати розповсюдженню коронавірусу, надати першу та екстренну допомогу і розвивати напрямок боротьби з інфекційними хворобами.

P.S.: зі свого боку закликаємо усіх підприємців Ірпеня надати допомогу у невідкладній реконструкції інфекційного відділення Ірпінської міської лікарні та підготовкою до боротьби зі всесвітньою пандемією.

Місцева та центральна влада, громада та бізнес мають стати пліч-о-пліч і працювати над збереженням кожного людського життя», – заявив Володимир Карплюк.

Коронавірус в Україні виявили у однієї людини 3 березня. Поки в країні вживаються посилені заходи безпеки по протидії COVID-19 медики вважають, що в Україні скоро зросте ризик поширення небезпечної інфекції.Така ймовірність дуже висока на Великдень, коли українці будуть повертатися з Італії, де багато хто з них працюють. Тим часом, у місцевих соціальних спільнотах вже пишуть про підозру на коронавірус у одній із амбулаторій Ірпеня.

Джерело: МИСТОИНФОРМ