«Хочемо зробити так, щоб у броварчан не виникало бажання виїхати за кордон», – молодіжна рада міста | Трибуна

image
6 Березня 2020, 20:34
Поділитися:

Нещодавно в Броварах створено молодіжну раду. Ініціатором стала сама молодь, адже вважає, що розвиток міста для броварчан найголовніше.

Поки що в молодіжній раді Броварів усього 10 осіб. І всі дуже різні. У команді є спортсмени, студенти, лікарі, навіть мама в декреті. Об’єднує всіх спільна мета – зробити наше місто кращим.

Голова молодіжної ради – Інна Новошицька. Дівчина навчається на маркетолога, працює аніматором. Інна вважає, що робота в команді — найголовніше для будь-якої громадської організації.

«Самореалізація, покращення життя, розвиток культури громадян! Ми хочемо створити сприятливі умови для нас, броварчан, аби не хотілося виїхати за кордон, чи, навіть, переїхати до Києва», – розповідає Інна.

Інна Новошицька

Члени ради мають грандіозні плани, каже Інна: спочатку хочуть прибрати ліс, із часом створити молодіжний простір, де молодь зможе проводити вільний час. Також планують організувати безкоштовний English Speaking club, де всі охочі зможуть поспілкуватися на будь-яку тему, але англійською.

Молодіжна рада – об’єднання активістів, зацікавлених у підтримці прав, інтересів, побажань, пропозицій, реалізації ідей молоді, організації якісного дозвілля, круглих столів, лекцій, форумів для вдосконалення та розвитку молоді міста, формування її активної життєвої позиції. Рада також здійснює координацію заходів, пов’язаних із забезпеченням проведень консультацій із громадськістю з питань формування та реалізації державної молодіжної політики в Броварах. Вона може ініціювати рішення чи пропозиції в межах своїх компетенцій для впровадження в громаді. Молодіжна рада контролює й дає свою оцінку пропозиціям і діяльності органу місцевого самоврядування. Загалом молодіжні ради створюються для того, щоб молодь могла безпосередньо брати участь у процесі прийняття рішень на рівні міста.

«Ще до вступу в організацію  я шукав місце розвитку, місце, де можна реалізувати свої ідеї, знайти однодумців, але такого, на жаль, не було, – каже заступник голови МР  Олексій Бородін.  – Тепер я маю можливість брати участь та бути організатором різних крутих заходів та подій».

«Я працюю наставником в СОС-дитяче містечко, і моє життя пов’язане з молоддю, – розповідає  секретарка ради Марія Вороніна.Цієї осені я відвідала Всеукраїнський форум молодіжних працівників у Луцьку, де головною  темою було « DIGITAL у молодіжній роботі: останні світові тенденції в молодіжній роботі від міжнародних експертів, молодіжних рад». Тоді я подумала: чому такого ще немає в Броварах? А вже через декілька місяців ми, за підтримки відділу сім’ї та молоді, створили молодіжну раду «Action»».

Молодіжна рада міста

Марія Вороніна

Людмила Темна та Яна Полторацька – активістки ради. Дівчата – спортсменки, працюють інструкторками з УШУ в ДЮСШ.

«Мені зателефонувала подруга та запитала, чи не хочу спробувати вступити до молодіжної ради. Я погодилась, бо вважаю себе дуже комунікабельною і хотіла спробувати свої сили», – розповідає Яна.

Молодіжна рада міста

Яна Полторацька

«Ми з сестрою приватні підприємці, – говорить  Вікторія Гороховська. – Моя сестра Ліза дизайнера. Ми творчі, креативні й  готові творити на благо рідного міста».

Марія Толочко цього року закінчила Національний університет харчових технологій. Молодіжна рада стала для неї місцем наснаги, де дівчина черпає нові сили.

«Пасивність для броварської молоді  ментальна річ. Ми не такі! Ми   голос міста, хочемо бути почутими, хочемо, щоб нас чули!», –  наголошують активісти. І запрошують охочих не бути байдужими та стати членом ГО «Action».

Броварська молодіжна рада проводить свої засідання щосереди в «шаховому клубі» за адресою: вул. Незалежності, 2.

Марина Герасименко

Фото – авторки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари