чому бізнес може покинути Трипілля

image
5 Березня 2020, 20:09
Поділитися:



Підприємство, котре займається вирощуванням осетрових у селі Трипілля Обухівського району може переїхати до Ржищева.

Про це йдеться у матеріалі Ліги, передають Хроніки Обухова.

Причин, за словами власника, дві.

1. У найближчий рік підприємство має намір укрупнити своє господарство, зосередивши всі потужності в Ржищеві – сюди хочуть перевезти першу виробничу площадку.

– В Трипіллі, – розповідає Антон Яременко, – рибоводів загрожують вижити. Опоненти – місцева пісочна мафія, для якої локація біля берега Канівського водосховища – ласий шматочок.

2. Крім того, трипільська акваферма оформлена як господарство для вилову риби в частині водойми.

– Ми працюємо, ніби лівою ногою чешем праве вухо. У нас зареєстроване морське господарство для вилову риби та зариблювання у водосховище, – говорить він. У такому господарстві дозволено встановлювати садки для перетримки риби. А у Яременко саме в цих садках і ведеться бізнес – ростуть осетри. Ніхто нічого не виловлює, але ми зариблюємо частину водойми, як належить за договором, – пояснює він.

Власник осетрової акваферми пояснює: в Україні немає законодавства, яке дозволяє взяти в оренду частину водойми загальнонаціонального користування. І галузевий закон “Про аквакультуру” такої можливості теж не передбачає.

На відміну від Трипільського майданчика, акваферма в Ржищеві – у власності підприємців.

Яременко зізнається: не раз замислювався про те, щоб перенести бізнес за кордон. Але поки до переїзду не готовий – занадто дорого. А ще – вивчення нового ринку, отримання дозволів на роботу в іншій країні, все це – чималі витрати.





Source link