25 студентів ВНЗ Київщини отримали стипендії голови Київської облдержадміністрації

image
5 Березня 2020, 19:18
Поділитися:

5 березня у Пластовому Вишкільному центрі у м. Буча відбувся обласний урочистий захід вручення стипендії голови КОДА кращим студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Київської області. Стипендіатами стали 25 кращих студентів області.

Участь в обласному заході взяли начальник Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської облдержадміністрації Марина Попатенко,  заступник міського голови Сергій Шепетько, керівник Державного агентства розвитку молоді та громадянського суспільства України Олександр Ярема, керівник Української асоціації студентів Андрій Калінін, голова молодіжної рада при КОДА Альона Рожанська та делегати локальних рад, представники студентського активу ВНЗ області.

«Ознака нашої епохи – довіра до молоді, повага до її думки та точки зору. Саме ви – завтрашні науковці, викладачі, громадські активісти, спортсмени, митці, волонтери, чесні та порядні люди. І номінації стипендій, які ви отримали, свідчать про те, що майбутнє держави буде у гідних руках», – підкреслив у своєму зверненні до студентів голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов.

У ході обласного заходу студенти заслухали доповіді та поспілкувалися зі спікерами. Зокрема, обговорили питання про участь молоді в житті країни, про участь в молодіжних та студентських радах як механізм бути почутими, про роль молоді в політиці та  мотивацію до активізації участі молоді у житті громади Київшини.

Також представники Української асоціації студентів репрезентували можливості розвитку для студентів та обговорили можливості співпраці. А члени Молодіжної рада при Київській ОДА презентували свою роботу та обговорили можливості залучення студентів до проєктів заходів для впровадження на місцях.

«Головним принципом роботи управління – жодного рішення для молоді без участі молоді. Для запровадження цього принципу є молодіжна рада та ініційовані на зустрічі #МОЛОДЬВСЮДИ. Провайдерами цього процесу у вищих закладах освіти  області і  стануть стипендіати голови Київської обласної державної адміністрації», – вважає  начальник Управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання КОДА Марина Попатенко

Варто зазначити, що Київська область заохочує студентів за досягнення у науковій, правозахисній, волонтерській та природоохоронній діяльності; в організації студентського дозвілля, у популяризації історичної цінності борців за незалежність України з 2003 року.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація