«Левада»: новий будинок із панорамними вікнами

image
5 Березня 2020, 15:03
Поділитися:

ЖК «Левада» в Борисполі розташований на вулицях Шевченка-Головатого, забудовник масиву – ПрАТ «Агробудмеханізація» (голова правління Володимир Шалімов). Новий і завершальний будинок комплексу компанія зводитиме за адресою: вул. Головатого, 64. Днями відбулися громадські слухання, де обговорювався детальний план забудови території.

До букви закону

Замовником містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вулицями Головатого, Маяковського, Віктора Йови, провулком Старовокзальний у місті Борисполі» є ПрАТ «Агробудмеханізація». Виконавець робіт — ТОВ «ІМРТ». Головний архітектор — Сергій Маркітаненко.

Рішенням виконкому міської ради від 20.01.2020 р. цей документ було оприлюднено і повідомлено про початок розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту. Процедура розгляду та врахування пропозицій тривала місяць і 27 лютого завершилася громадськими слуханнями.

На зібранні була начальник міського управління містобудування й архітектури Яніна Скрипачук, заступник міського голови Дмитро Гопанчук та архітектор проекту Сергій Маркітаненко.

На слухання були запрошені мешканці «Левади», сусідніх багатоповерхівок і приватного сектору, що поблизу ЖК.

За словами Скрипачук, зауважень і пропозицій до документу не надходило.

 «На особливому місці»

Сергій Маркітаненко, головний архітектор проекту:

— Було завдання спроектувати будинок, який завершить комплекс «Левада». Місце для новобудови особливе: через дорогу — храм Святих Володимира і Ольги та пам’ятник Володимиру Великому. Але поряд знаходиться досить складне перехрестя.

На майданчику під будівництво зараз розміщені старі занедбані приміщення, які
псують вигляд вулиці.

Впритул до будмайданчика — ділянка, яка інвестору-замовнику не належить, там знаходяться газорозподільчі пункти і трансформатор. Місто поставило проектанту завдання впорядкувати територію.

Передбачено розширити інженерні об’єкти для мікрорайону: поставити більш потужний трансформатор, реконструювати газорозподільчу станцію, розширити площу для паркування.

Новий будинок доповнить і завершить найбільший ЖК Борисполя «Левада».

Громада підтримала

На слуханнях запитань до детального плану забудови не було. Говорили більше про вирішення проблем мікрорайону.

Так, голову правління ОСББ «Альта» (вул. Віктора Йови, 3) хвилювало, що недостатньо розвинена транспортна інфраструктура.

Підприємець Валерій Нікітюк цікавився перспективами продовження ремонту вул. Головатого, ближче до ЖК «Левада». Адже оновлення дороги завершилося поблизу школи №6.

Дмитро Гопанчук, заступник міського голови, наголосив, що Володимир Шалімов — один із тих забудовників, який дотримується всіх вимог і правил будівництва. ЖК «Левада» — приклад якісної комплексної забудови: є рекреаційна зона, озеро, багато зелені, гарні тротуари.

Про новобудову

Компанія зведе десятиповерховий багатоквартирний будинок із червоної цегли, фасад якого виходитиме на вулицю Головатого.
Проект будинку запланований із панорамними вікнами.
Перший поверх передбачено під громадські об’єкти (аптеки, магазини, адмінприміщення тощо — понад 150 кв. м).
Площа одного поверху — понад 1000 кв. м.
Максимально у будинку — 144 квартири: одно- і двокімнатні.
За розрахунками, у новобудові мешкатиме орієнтовно 220 осіб. Відповідно до цієї чисельності необхідно 116 паркомісць. Окремо передбачено паркувальні місця для відвідувачів громадських приміщень першого поверху.
Передбачено дитячий майданчик та майданчики для відпочинку дорослих.
Будинок буде обладнаний даховою котельнею і під’єднуватиметься до міських мереж: водогону, каналізації, газо- та електропостачання.
Для відведення зливових вод територією проходить дренажний канал. На виїзді на вул. Головатого його сховали в трубу.
Територія розпланована, є доріжки з тротуарної плитки, розширена дорога, висаджена кленова алея. Вода, яка стікатиме від опадів з даху новобудови, збиратиметься в очисні споруди, а в зливовий колектор потраплятиме без сміття.
На території передбачено майданчик для вигулювання собак.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама