В Україні закриють школи та заборонять масові заходи через коронавірус, – МОЗ | Трибуна

image
5 Березня 2020, 14:36
Поділитися:

Міністерство хорони здоров’я України найближчим часом введе заборону на проведення конференцій, спортивних і інших заходів, а також тимчасово закриє школи, щоб зменшити скупчення людей. Про це в контексті протидії поширенню коронавірусу щойно на брифінгу в Нових Санжарах повідомив Віктор Ляшко, заступник міністра МОЗ, передає «Радіо Свобода».

«Найближчим часом, на жаль, ми будемо вимушені запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи, щоб зменшити масові скупчення людей», – зазначив Віктор Ляшко.

Він додав, що наразі є ще близько 10-ти підозр на коронавірус в Україні. «Зараз у лабораторії ще близько 10 зразків, у яких по клінічних симптомах у нас може бути підозра на коронавірусну інфекцію, але ми не будемо говорити про діагноз, поки не буде чіткого підтвердження з лабораторії», – сказав заступник міністра під час брифінгу.

Відеотрансляція з брифінгу в Нових Санжарах (дивитися з 20:50)

 

Зазначимо, в понеділок, 2 березня, під час оперативної наради міський голова Броварів звернув увагу на можливу потребу відмовитись він масових заходів у місті. Представниця Держпродспоживслужби Олександра Вакарчук однозначно підтримала такі заходи.

Станом на сьогодні у відділі культури в режимі онлайн продовжують анонсувати публічні події, зокрема, заходи до Міжнародного жіночого дня та до Дня народження Тараса Шевченка.

Фото – Владислав Коваленко

Читайте також:

Дні Кобзаря: У Броварах відзначать уродини Тараса Шевченка

Через коронавірус в Україні хочуть змінити правила виклику «швидкої». ВІДЕО
В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу
Плани «не для галочки» або Як Бровари готуються до коронавірусу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари