Із квітня лікарняний можна буде оформити онлайн, – Гончарук | Трибуна

image
4 Березня 2020, 18:12
Поділитися:

Уже починаючи із квітня цього року українці зможуть оформити лікарняний лист через інтернет – більше не потрібно буде виписувати їх на паперових бланках та зайвий раз йти до поліклініки. У цьому переконує експрем’єрміністр України Олексій Гончарук.

Лікар зможе електронним підписом затвердити документ. А система автоматично надсилатиме інформацію про лікарняний роботодавцю працівника та до Фонду соціального страхування, зазначив колишній керівник уряду, посилаючись на результати засідання Кабміну.

Систему створили на базі вже наявного програмного забезпечення Пенсійного фонду. «Це, по-перше, пришвидшить процедуру отримання страхових виплат. По-друге, зменшить шахрайство навколо цієї теми, коли фейкові лікарняні купували за 200 – 300 грн.», – додав Олексій Гончарук.

Таким чином в уряді вирішили прибрати бюрократію та спростити послуги для людей, переконує керівник Кабміну, який сьогодні втратив свої повноваження.

Нагадаємо, запровадити електронний лікарняний лист планували ще із 1 січня 2019 року. А про те, що закрити лікарняний можна буде без відвідування медичного закладу, оголошували торік у жовтні.

Зазначимо, вчора Олексій Гончарук подав заяву про відставку, про що сам повідомив у ЗМІ. Щойно Верховна Рада України конституційною більшістю голосів (понад 300) розглянула та підтримала відставку всього складу Кабінету Міністрів України.

Читайте також:

Електронні «лікарняні» готуються ввести з 1 січня, Бровари майже готові, – Ігор Кравцов
Закрити лікарняний лист можна буде телефоном
Броварська лікарня і реформа медицини: безкоштовні та платні послуги з 1 квітня. ВІДЕО

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари