Телеканал “Погляд” проігнорував новину про суд мера Бучі Анатолія Федорука

image
4 Березня 2020, 11:44
Поділитися:

Дата публикации: 04 марта 2020.

Відомий своїми подвійними стандартами та політичною заангажованістю телеканал “Погляд” вчергове підтвердив своє реноме не згадавши про судове засідання, де обвинуваченим є мер Бучі Анатолій Федорук.

Телеканал “Погляд”, видання Ірпінь.Онлайн, My Bucha, Зоря Приірпіння, Портал Ірпеня та інші медіа, які прямо чи опосередковано належать фігуранту багатьох кримінальних справ щодо незаконного виділення земельних ділянок у Бучі Київської області Олексію Зіневичу, проігнорували новину про судове засідання, де одним із обвинувачених є мер Бучі Анатолій Федорук. Промовчала і його організація “Зелений Ірпінь”, а контрольовані ним спільноти у соціальних мережах блокували розповсюдження цієї новини навіть із сторонніх ресурсів.

Прокуратура підозрює Бучанського міського голову Анатолія Федорука, секретаря Бучанської міськради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему в місті Буча Олександра Дзюблюка та екс-очільника ірпінського відділу земельних ресурсів Миколу Шульгу в перевищенні службових повноважень під час виділення землі в межах бучанського лісу, зокрема й 14 га так званого “Бучанського межигір’я”, оформленого через підставних осіб на діда колишнього нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка.

Телеканал

За інформацією видання “Моя Київщина” мер Бучі Анатолій Федорук розрахувався з Зіневичем землею за позитивні відеосюжети на каналі “Погляд”. Цікаво, що маєток Зіневича знаходиться недалеко від так званого “Бучанського Межигір‘я”, яке і стало предметом судового розгляду щодо мера Бучі Анатолія Федорука. “Бучанське межигір’я” єдине випереджає Зіневича за розмахом земельного дерибану у Бучі. За інформацією “Моя Київщина”, Олексій Зіневич незаконно огородив понад 1,6 га землі Лісової Бучі та навіть міську вулицю.

Складно приховати той факт, що ефір “Погляду”, телеканалу, який належить Олексію Зіневичу, рясніє компліментарними сюжетами щодо Ворзельської та Бучанської влади, та особисто до Анатолія Федорука. А колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк прямо називає Олексія Зіневича та Анатолія Федорука політичними і фінансовими партнерами.

За інформацією видання Громада приірпіння, саме компанія-провайдер “Бест”, яка належить Олексію Зіневичу, свого часу здійснила СМС- розсилку з запрошенням на “віче” у підтримку Анатолія Федорука. До слова, саме “Бест”, ймовірно, надав Федоруку перед виборами до Верховної ради в 2014 році базу мобільних номерів своїх клієнтів для здійснення передвиборчої агітації. Тоді виборцям різних населених пунктів приірпіння дзвонили й пропонували голосувати на виборах за Федорука.

В той же час, Олексій Зіневич обурений існуванням альтернативних ресурсів, які публікують інформацію відмінну від “Погляду”. Така інформація може похитнути рейтинги Анатолія Федорука або змусити глядачів та читачів замислитися над тим, що статті і сюжети “Погляду” затверджуються у ручному режимі у відповідності до бажань власника ЗМІ. Альтернативні ресурси Олексій Зіневич волів би закрити чи заблокувати, сайти що пишуть негатив про Федорука він називає такими, що поширюють інфекцію.

Телеканал

Телеканал

При цьому зовсім недавно саме телеканал “Погляд” звинуватили в упередженості при висвітленні матеріалів справи.

Раніше Містоінформ писав, що у Бучі все ж віддали скандальні 5,5 Га лісу в районі міського парку під багатоповерхову забудову, а також про детальний план території у Бучі, який відкриє шлях для скандальної багатоповерхової забудови на місці свердловин питної води та традицію перекриття вулиць міста на користь приватних осіб. Після публікації цих матеріалів, Бучанська міська рада у кооперації з провладними місцевими медіа Олексія Зіневича намагалася дискредитувати Містоінформ назвавши матеріали фейками, але спроба з тріском провалилася.

Також ми писали, що в Бучі десятками років ігнорують проблеми побудови та ремонту доріг, натомість вирішили витратити кошти на парки.

Джерело: МИСТОИНФОРМ