Зміни Київ на краще!: До Бюджету участі цьогоріч ініціювали 2208 проектів

image
21 Березня 2019, 01:09
Поділитися:

У столиці завершився прийом проектів до Громадського бюджету 2019. Було подано 2208 ініціатив. Найбільше подали освітніх проектів – майже 60 % від загальної кількості.

Цього року немає поділу на великі та малі проекти. Мінімальна вартість проекту становить 50 тисяч гривень, а максимальна – до 3 мільйонів.

Відтак до 24 квітня триватиме публічне обговорення, експертиза, доопрацювання та оскарження експертних висновків, а вже у період із 15 травня до 6 червня за проекти можна буде проголосувати.

Кожен киянин може підтримати 5 ініціатив, які на їхню думку можуть змінити місто на краще.

«Голосування у нас цього року триватиме не восени, як раніше, а в кінці травня – на початку червня. Тому що за новими правилами бюджетування, ми повинні до кінця серпня повністю зверстати весь бюджет і подати його. Тобто цього року маємо набагато раніше визначитись», – розповів начальник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування секретаріату Київської міської ради Артем Стельмашов.

Нагадаємо, телеканал «Київ» також активний учасник Громадського Бюджету, і саме завдяки голосуванню мешканців столиці на базі каналу відкривається безкоштовна Медіа-школа «Київ TV».

Заявку на навчання можна подати до 29 березня в особистому повідомленні на Facebook-сторінці Медіа-школа «Київ ТV».

Читайте також: Експертка розповіла, як шахраї зчитують інформацію з банківських карток

Читайте також: Справу Вишинського передали Об’єднавчій палаті касаційного кримінального суду

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV