У Броварах відсвяткують Міжнародний жіночий день | Трибуна

image
3 Березня 2020, 19:28
Поділитися:

Місцевий відділ культури готує «Свято весни» для броварців. Захід відбудеться цієї п’ятниці, 6 березня, в міському клубі – гостям покажуть виступи колективів клубу. Окрім того, в міській бібліотеці влаштують тематичну виставку. Про це йдеться в публікаціях відділу культури Броварської міської ради.

Як зазначено в одному з повідомлень, концерт «Свято весни» проведуть цієї п’ятниці, 6 березня, о 16:00 в міському клубі, що на вул. Гагаріна, 6. Подивитися на виступ колективів клубу запрошують усіх охочих. Деталей заходу організатори наразі не повідомляють.

Варто зауважити, що цього ж дня відділ культури анонсував іще один захід до «8 березня». У броварській міській бібліотеці для дорослих, що на бульв. Незалежності, 5, об 11:00 проведуть тематичну книжкову виставка «Світ очима жінок» і годину творчості з виготовлення вітальної листівки.

Зазначимо, Міжнародний жіночий день офіційно на рівні ООН відзначають із 1977 року – як день боротьби за права жінок. Однак історія становлення дати значно давніша. На початку ХХ ст. «8 березня» підхопили західні соціалісти, представивши його як день боротьби жінок за виборче право.

Натомість в СРСР «8 березня» швидко втратило ознаки боротьби за права. Пострадянські країни зазвичай відзначають дату як просто «жіноче свято». Такі новітні традиції святкування піддають критиці феміністичні та націоналістичні рухи.

На сьогодні 8 березня є вихідним днем і державним святом переважно в комуністичних і пострадянських країнах, а також у кількох центральноафриканських державах.

Читайте також:

2019: 8 Березня: День боротьби за права жінок VS Свято весни, сонця та квітів
2018: 8 березня – поки що вихідний. Як відзначатимуть «жіночий день» у Броварах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари