На Київщині тривають навчання керівників закладів освіти та педагогічних працівників щодо інформування та профілактики вірусу COVID-19

image
3 Березня 2020, 17:36
Поділитися:

Проведено навчання керівників закладів освіти Таращанського, Рокитнянського, Ставищенського районів (всього 150 осіб) щодо запобігання гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусорм; питань дотримання санітарно-гігієнічних вимог; відповідального ставлення до власного здоров’я та    здоров’я оточуючих.

Це спільний захід Головного управлінням Держпродспоживслужби в Київській області та департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації. Його головна мета: максимально донести до кожного керівника навчального закладу інформацію про те, як запобігати захворюванню;  про можливі шляхи передачі короновірусу; як визначати короновірусну інфекцію та яких заходів вживати, щоб вона не поширювалася.

Такі виїзні семінари в Київській області проводять раз на тижня.

Маркером їхньої успішності є «сухі» цифри результатів боротьби з сезонними спалахами грипу та ОРВІ:

  • Загалом, цього року середня тривалість карантину становить 8-10 днів проти минулорічних  14-15 дні;
  • на карантині перебувало на 10 відсотків шкіл менше ніж рік тому;
  • у 50 закладах закривали  окремі класи, а не весь заклад. Минулого року таких було лише 10.

Наступні навчання відбудуться у Макарівському районі вже 5 березня.

І з січня 2020 року це буде вже восьмий такий захід в області. За цей час навчання пройшла 1000 керівників. Тим часом, в області всього 1772 закладів освіти різних форм власності.  За планом, до квітня, процес буде завершено.

«Обласна влада ініціює проведення інформаційні заходів щодо  запобігання можливому проникненню та поширенню небезпечного  вірусу, – каже Олексій Чернишов, голова Київської обласної адміністрації. – Як відомо, будь-яке захворювання легше попередити, ніж лікувати. Тому сьогодні всі медичні сили Київщини кинуто на профілактику та інформування. Ми тримаємо це питання на контролі. І це вже приносить свої позитивні результати. Життя на Київщині має бути безпечним та комфортним».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація