Плани «не для галочки» або Як Бровари готуються до коронавірусу | Трибуна

image
2 Березня 2020, 20:06
Поділитися:

Бровари не готові до коронавірусної інфекції, – так під час сьогоднішньої оперативної наради міський голова Ігор Сапожко прокоментував ситуацію із підготуванням медичних установ міста до можливої захворюваності на нову недугу. В результаті тривалого обговорення він розпорядився про проведення заходів із інформування населення щодо захисту від коронавірусу. 

Заслуховуючи звіти керівників медичних та інших установ, міський голова наголосив, що Бровари не готові правильно зреагувати на можливі випадки коронавірусної інфекції. Ігор Сапожко зауважив, що поширення пам’яток про те, як уберегтися від вірусу, це добре, але цього недостатньо. Необхідно готуватися не для «галочки»: проводити певні заходи та ґрунтовну роз’яснювальну роботу серед населення.

Ігор Сапожко і Петро Бабич

Читайте також: Без паніки: 13 міфів і «лякалок» про коронавірус

Міський голова зазначив, що в Україну завезли лише 900 тест-систем для визначення коронавірусу, та й то розподілили їх переважно в західних областях. Натомість начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Броварського районного управління Держпродспоживслужби Олександра Вакарчук зауважила, що в разі необхідності тест-системи перевезуть туди, куди це буде потрібно.

Нагадаємо, минулого тижня до Броварської багатопрофільної клінічної лікарні з перевіркою готовності до коронавірусу приїхав очільник Київської облдержадміністрації Олексій Чернишов. Після огляду він зауважив, що лікарня наразі готова приймати хворих.

 

Сьогодні під час оперативної наради очільник лікарні Валентин Багнюк звернув увагу, що медзаклад має спеціальні протичумні костюми. Учора з їхньою допомогою на вул. Академіка Амосова забрали підозрілого пацієнта із підвищеною температурою, який щойно прибув із Азербайджану.

Однак, чоловіка довелося відпустити, оскільки він на цьому наполягав. Валенитин Багнюк зауважив, що мають право тримати пацієнта лише протягом трьох годин, і вплинути на це неможливо.

Читайте також: Заражених коронавірусом везтимуть у броварську лікарню

Керівник первинної ланки медицини Ігор Кравцов розповів, що порівняв захворюваність нинішнього періоду із аналогічними періодами в минулі роки, коли були спалахи грипу – зараз недужих більше, зокрема і з пневмоніями. Головний лікар звернув увагу, що походження запалень легень не встановлюють, тож ймовірною причиною може бути і коронавірус.

Ігор Кравцов

Ігор Кравцов

Присутні також зазначили, що нині дефіцит масок. Якщо їх і можна знайти, то із суттєвою націнкою. Навіть в «Епіцентрі» немає спецмасок проти пилу – розібрали. Ігор Кравцов зауважив, що ті маски, які продають, не допомагають: затримати вірус можуть лише респіраторні. 

Після оперативної наради керівник відділу, що відповідає за надзвичайні ситуації, Петро Приказчик журналістам «Трибуни» повідомив, що наразі працюватимуть над інформуванням населення міста щодо захисту від коронавірусу. Для цього розмістять інформацію на білбордах, у закладах освіти, ЖЕКах.

Головне фото – fda.gov

Читайте також:

Броварську лікарню перевірили на готовність приймати хворих на коронавірус. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари