Щоб підлітки не потрапили в біду

image
28 Лютого 2020, 21:56
Поділитися:

Щоб підлітки не потрапили в бідуГоловний спеціаліст виконкому Вишневої ради у справах дітей Таїсія Романенко разом з працівниками ювенальної превенції Мариною Олесіюк та Юлією Соколовою систематично проводять зустрічі зі старшокласниками вишнівських шкіл.

«Наше завдання, – говорить Таїсія Іванівна – не допустити правопорушень серед підлітків. Ми ведемо роз’яснювальну роботу серед дітей, щоб вони знали свої права і обов’язки. Намагаємося попередити насильство в сім’ї, попередити  факти, де дорослі втягують підлітків у злочинну діяльність. На спільні зібрання комісії у справах дітей викликаємо батьків, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків, працюємо з ними індивідуально. В разі постійного невиконання ними своїх обов’язків вирішуємо питання про позбавлення їх батьківських прав, і про подальшу долю  їхніх дітей. З учнями – порушниками поведінки в школі та за її межами обговорюємо її можливі наслідки для їх майбутнього. На зустрічах в  школах міста обов’язково нагадуємо про неприпустимість куріння, вживання наркотичних речовин, енергетичних напоїв».

 Днями відбулась цікава і корисна зустріч з семикласниками Вишнівської ЗОШ №2. На ній Марина Олесіюк і Юлія Соколова показали та обговорили з учнями три фільми:  про права і обов’язки дітей та батьків; про булінг; загрозу та наслідки втягнення дітей незнайомими дорослими  у злочинну діяльність через Інтернет. Школярі жваво обговорювали побачене, задавали питання, а після заходу спілкувалися з гостями у неформальній  обстановці.  

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради