Розкрадання газу? На алюмінієвому заводі в Броварах правоохоронці вилучили газовий лічильник | Трибуна

image
27 Лютого 2020, 23:47
Поділитися:

Поліція Київщини у Броварах на Промзоні провела санкціоноване вилучення газового лічильника. Інформацію про це розміщено на офіційній сторінці поліції Київської області у ФБ.

Як зазначають правоохоронці, інформація в мережі Інтернет про нібито незаконні дії слідчих, результатом яких стало призупинення роботи алюмінієвого заводу в Броварах, – не відповідає дійсності.

Згідно з інформацією поліції Київщини, сьогодні на території алюмінієвого заводу правоохоронці області провели санкціонований обшук із метою вилучення газового лічильника. «Такі слідчі дії необхідні для того, щоб встановити, чи були внесені конструктивні зміни у газовий лічильник із метою розкрадання природного газу», – зазначено в повідомленні.

Розборки у Промзоні: «Київоблгаз» намагається перекрити газ ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття»

За інформацією правоохоронців, відповідно до діючого законодавства, всі газові лічильники, не залежно від форм власності, періодично проходять повірку. Так, під час проведення чергової повірки цього лічильника у фахівців виникла підозра щодо правильності його роботи. Тож працівники поліції з відповідними спеціалістами, які могли  вилучити «старий» лічильник і одразу встановити новий, і прибули до підприємства.

Як зазначено в повідомленні, поліція зробила все можливе, щоб робота заводу та інших товариств не припинялась. Однак керівництво заводу всіляко перешкоджало роботі правоохоронців, що теж викликає підозри.

Поліціянти зазначають, що в інформації, поширеній в інтернеті, вказано, що саме працівники поліції блокували роботу. І наголошують, що за перешкоджання виконання ухвали суду правопорушників притягнуть до відповідальності згідно з чинним законодавством.

«Щодо вилученого газового лічильника, поліція може підтвердити або спростувати розкрадання газу лише на доведених доказах. За  вилученими  речовими доказами  будуть призначені відповідні експертизи, і в разі доведення конструктивних змін газового лічильника, винні понесуть покарання. А в разі спростування таких змін – кримінальне провадження буде закрите», –  вказано в повідомленні.

Нагадаємо, у грудні 2017 р. протягом кількох днів ПАТ «Київоблгаз» намагався силою відключити ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» від газопостачання за борг у 47 млн грн, який з’явився після повірки нововстановленого газового лічильника.Тоді на сайті «Київоблгаз» було зазначено, що вони мають претензії саме до Броварського алюмінієвого заводу, на обладнанні якого виявлено наявність пломб, що не відповідають заводському маркуванню.

У грудні 2017 р. юристи підприємства журналістам розповіли,  що «Київоблгаз» провело повірку без представника їхнього ТОВ, тож керівництво не погодилося з сумою боргу та звинуваченням про втручання в роботу лічильника, і запропонувало вирішувати цей конфлікт у правовій площині.

У Броварську поліцію було подано кілька заяв, за якими, за словами юриста, було відкрито кримінальні провадження щодо підробки результатів повірки лічильників газу ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» та щодо самоправних дій працівників «Київоблгаз» щодо припинення газопостачання.

Читайте також:

Газ подешевшав. Коли та на скільки в Броварах перерахують вартість опалення і гарячої води?
За газ споживачі тепер отримуватимуть по 2 платіжки

Фото 2017 р. – авторки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари