Справу Вишинського передали Об’єднавчій палаті касаційного кримінального суду

image
20 Березня 2019, 15:04
Поділитися:

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду частково задовольнив клопотання захисту керівника російського мідеаресурсу «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського. Справу передали Об’єднавчій палаті касаційного кримінального суду. 

Слухання призначили на 25 березня. 

На засідання суду приїхала російський омбудсмен Тетяна Москалькова, яка зазначила, що Кирила Вишинського не розглядають як особу для обміну.

Вона сподівається, що Верховний суд змінить йому запобіжний захід на підписку про невиїзд або домашній арешт. Саме про це клопотала сторона захисту обвинуваченого. Однак адвокат Вишинського зазначив, що і таким рішенням суддів вони задоволені. 

Зокрема, на 26 березня призначено підготовче засідання з розгляду справи по суті в Подільському районному суді, де мають вирішити, чи змінювати запобіжний захід Вишинському.

Нагадаємо, торік у травні Генпрокуратура спільно з СБУ провела обшуки в редакції порталу «РИА Новости-Украина». За результатами слідчих дій, Кирила Вишинського заарештували без права внесення застави і оголосили підозру в державній зраді. У разі доведення вини, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Кабмін продовжить контракт: Коболєв залишається на посаді голови «Нафтогазу»

Читайте також: Сьогодні опівночі – весняне рівнодення: Народні прикмети, повір’я

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV