Питання щодо запобігання занесенню і розповсюдженню коронавірусу на постійному контролі Мінестерства охорони здоров’я України

image
27 Лютого 2020, 19:55
Поділитися:

Під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка відбулась селекторна нарада щодо ситуації із коронавірусною інфекцією. Участь у роботі взяв голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов та члени тимчасової протиепідемічної комісії при Київській ОДА.

У ході наради присутнім повідомили, що в Україні станом на 26 лютого жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано. На території всієї країни продовжують здійснювати температурний скринінг, відпрацьовані всі алгоритми дій у разі виявлення ознак захворювання.

«На сьогодні підготовлено близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, а також близько 2,5 тис. інфекційних боксів. Можна бути впевненими у тому, що ми маємо можливість ізолювати перші випадки коронавірусної інфекції у разі їх виникнення», –  зазначив Віктор Ляшко.

За словами заступника міністра, в Україні наявні спеціальні тест-системи. Вони дозволять проводити лабораторну діагностику нового коронавірусу на сучасному рівні. Набори розроблені в Німеччині з максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення зазначеного виду коронавірусу.

Також під час роботи акцентували увагу на проведенні усіх необхідних дій в рамках Національного плану протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу. Заступник Міністра охорони здоров’я України обговорив з очільниками областей розроблені регіональні плани протиепідемічних заходів та заходів щодо посилення режиму поточної дезінфекції в місцях масового скупчення людей.

Голова КОДА зазначив, що питання щодо попередження завезення та розповсюдження на території області гострої респіраторної хвороби СОVID-2019 знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

За підсумками обговорень керівники ОДА отримали доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука до 11:00 27 лютого подати МОЗ актуальну інформацію про виконання Національного плану протиепідемічних заходів.

Крім цього, зазначимо, що 26 лютого відбулося чергове засідання тимчасової протиепідемічної комісії при Київській обласній державній адміністрації. На засіданні обговорили механізм доступу транспорту до аеропорту для вивезення людей у разі виявлення підозри на COVID-19, можливості додаткового залучення медичних працівників, наявність засобів індивідуального захисту та інші проблемні питання.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація