День відкритих дверей в «U-LEAD з Європою»

image
27 Лютого 2020, 15:21
Поділитися:

Заступник голови Київської облдержадміністрації Євген Калінін взяв участь у «Дні відкритих дверей» у Київському офісі Програми «U-LEAD з Європою».

На заході обговорили тему децентралізації Київщини, практики місцевого самоврядування, міжнародне співробітництво. Були присутні керівники Програми, представники майже усіх об’єднаних територіальних громад Київської області та ЗМІ.

«Реформа децентралізації надзвичайно важлива, адже покликана здійснити позитивні зміни у суспільстві, націлені на людей, їх комфорт, якість надання послуг», – підкреслив у своєму зверненні до присутніх Є. Калінін. Він також наголосив на важливості продовження співпраці з Київським офісом організації.

Керівник команди з моніторингу та комунікації U-LEAD Роланд Хакенберг у своєму вітальному слові зазначив: «Київський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» продовжить посилювати спроможність громад, надавати консультації, проводити тренінги, навчальні поїздки задля того, аби громади досягали успіхів та поставлених цілей».

Про здобутки Програми «U-LEAD з Європою» на теренах Київської області розповіла керівниця Київського офісу Олена Іванченко. За час діяльності Програми в Київській області у 2017-2019 роках загалом було проведено 710 заходів, в яких взяли участь близько 13 тисяч учасників. Програмою для громад Київщини було організовано 8 національних та 5 закордонних візитів з вивчення кращих практик місцевого самоврядування та обміну досвідом. Укладено 2 договори про міжнародне співробітництво, 11 громад отримали супровід та сприяння у розробці стратегій місцевого розвитку.

На сьогодні у більшості ОТГ Київщини уже є проєкти, втілені за сприяння Програми «U-LEAD з Європою». Серед них: впровадження е-рішень в громадах, покращення якості надання адміністративних послуг населенню, підвищення спроможності громад для розвитку соціальних послуг в ОТГ, інтегроване просторове планування, розвиток туризму в громадах, допомога в написанні стратегій розвитку тощо.

На завершення заходу представники ОТГ спільно з працівниками Київського офісу провели роботу в групах. У ході спільних консультацій та враховуючи потреби кожної громади, напрацювали нагальні для ОТГ питання, що ляжуть в основу майбутньої співпраці. Програма «U-LEAD з Європою» продовжує роботу з підтримки децентралізації та регіонального розвитку по всій Україні до 2023 року.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами: Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація