У Києві заборонять ловити рибу раніше, ніж зазвичай

image
27 Лютого 2020, 10:03
Поділитися:

Щорічно, зазвичай з 1 квітня, у столиці та Київській області встановлюється нерестова заборона на вилов риби. Втім, поточного року обмеження для риболовів можуть почати діяти вже з початку березня.

Принаймні цього не виключають у Київському рибоохоронному патрулі.

Адже через потепління риба, найімовірніше, піде на нерест раніше. На це звернули увагу завсідники сторінки Київського рибоохоронного патруля у Facebook.

Треба клопотати про перенесення початку нерестового сезону на березень. При такому температурному режимі риба почне метати ікру значно раніше квітня, – написав у коментарях під одним з постів користувач під ніком Микола Петрович.  

Своєю чергою у Київському рибпатрулі допустили можливість початку нерестового періоду та встановлення заборони на вилов риби раніше, ніж зазвичай.

– Так, скоріш за все в березні і розпочнеться. Як тільки буде підписаний наказ – відразу опублікуємо на офіційних сторінках, – заявили у Київському рибоохоронному патрулі.

Нагадаємо, що під час нересту дозволено рибалити однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях. Максимальний вилов на одного рибалку становить не більше 3 кг.

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», під столицею зухвалого браконьєра зупинили лише постріли.

 

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ