Заражених коронавірусом везтимуть у броварську лікарню

image
26 Лютого 2020, 19:35
Поділитися:

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня стала одним із 5-ти медичних закладів у Київській області, які визначили як госпітальні бази для надання меддопомоги хворим із коронавірусною інфекцією. Про це йдеться на сайті Київської обласної державної адміністрації.

Як зазначено в повідомленні, 25 лютого відбулось перше засідання нещодавно створеної тимчасової протиепідемічної комісії при Київоблдержадміністрації. Учасники обговорили й ухвалили план для запобігання й поширення на Київщині коронавірусу, а також затвердили основні алгоритми координації діяльності між закладами охорони здоров’я та місцевими органами влади на випадок виявлення інфікованої людини.

Госпітальними базами для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною інфекцією, як резерв першої черги, стали 5 закладів у Київській області, а саме:

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня;
Баришівська ЦРЛ;
Переяслав-Хмельницька ЦРЛ;
Яготинська ЦРЛ;
Васильківська ЦРЛ.

У повідомленні КОДА зазначено, що особлива увага наразі прикута до аеропорту «Бориспіль». На летовищі розташований санітарно-контрольний пункт, де проводять температурний скринінг людей, які прибувають до України з країн із зафіксованими випадками нового коронавірусу.

Варто зауважити, що 4 із 5-ти медичних закладів, які визначили як госпітальні бази, розташовані на лівобережжі Київщини. Причому лікарні в Броварах і Баришівці – найближчі до «Борисполя».

Читайте також: Літак із Уханю приземлився в «Борисполі». Які заходи безпеки вживають?

Як зазначають у Київоблдержадміністрації з посиланням на свій департамент охорони здоров’я, Київська область готова приймати та лікувати пацієнтів у разі виявлення в них захворювання, спричиненого новим коронавірусом.

Броварська багатопрофільна клінічна лікарні

Зі слів чиновників, у структурі 14-ти закладів охорони здоров’я Київської області функціонують інфекційні відділення із боксами на 487 інфекційних ліжок, з яких 201 ліжко розгорнуто в 105-ти боксах.  За ускладнення епідемічної ситуації визначили 347 ліжок, що можуть бути перепрофільовані під інфекційні ліжка.

Згідно з останніми повідомленнями, в Україні наразі не зафіксовано жодного випадку нового коронавірусу. Водночас недуга стрімко шириться світом. У Європі лідером стала Італія, де вже зареєстрували 300 заражених і понад 10 померлих.

Загалом у світі зафіксували 81 005 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу COVID-19, з яких 2 762 – летальні. Тим часом одужали вже 30 109 осіб.

Фото – Антон Раков, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також:

ВООЗ оголосила спалах коронавірусу світовою надзвичайною ситуацією
Коронавірус уже в Києві, але не «китайський»: як захиститися
Бій боксера-броварця Віктора Постола скасували через смертельний коронавірус

Джерело: Трибуна – Бровари