Захист прав та інтересів дітей Київщини обговорили в облдержадміністрації

image
26 Лютого 2020, 13:53
Поділитися:

Питання захисту прав та інтересів дітей Київщини, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування розглянули на засіданні колегії облдержадміністрації 25 лютого.

На початок 2020 року в Київській області на первинному обліку перебуває 3438 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 2538 проживають у сім’ях опікунів та піклувальників, 413 – у дитячих будинках сімейного типу та 195 у прийомних сім’ях.

Київська область є одним із лідерів в Україні по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування у сімейні форми виховання. Зокрема, у 2019 році відсоток влаштувань склав 94,7, коли у 2018 – 92%. За минулий рік в області усиновлено 144 дитини.

Однак за останні роки зменшується кількість дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Наразі в області функціонує 64 ДБСТ та 98 прийомних сімей, що свідчить про завантаженість існуючих будинків.

Також в області функціонує 5 центрів соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей та сім’ї облдержадміністрації та 3 районних соціальних гуртожитки у Переяслав-Хмельницькому, Вишгородському та Миронівському районах.

Особлива увага також приділяється забезпеченню прав дітей, які потребують особливої соціальної підтримки на житло. Так, у 2019 році за кошти субвенції державного бюджету в Київській області виплаченого грошову компенсацію для придбання житла 95 дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування на загальну суму 37,2 млн гривень. Передбачається, що у 2020 році буде придбано ще 90 одиниць такого житла.

Також на колегії розглянули питання щодо стану підготовки до впровадження другого етапу медреформи, створення безпечних умов навчання, належних умов для безпечного харчування і забезпечення техногенної та пожежної безпеки у закладах освіти області, легалізації трудових відносин та стану дотримання фінансово-бюджетної дисципліни підприємствами, установами та організаціями комунальної форми власності Київської області.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація