Голова Київської облдержадміністрації презентував публічний звіт за 2019 рік

image
25 Лютого 2020, 18:27
Поділитися:

25 лютого голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов прозвітував про підсумки роботи за 2019 рік. Представлення публічного звіту стало однією з тем колегії облдержадміністрації.

Участь у заході взяли члени колегії, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади у Київській області, голови РДА, МВК та ОТГ, а також представники громадськості та ЗМІ.

У ході публічного звіту очільник КОДА розповів про проведені заходи, виконані завдання та результати діяльності облдержадміністрації у минулому році. Зокрема, у галузі охорони здоров’я, екології, спорту, інфраструктури, децентралізації, соціального захисту та економіки.

Як зазначив Олексій Чернишов, до загального та спеціального фондів державного бюджету від області у 2019 році надійшло понад 60 млрд грн. Загальна сума видатків на реалізацію обласних цільових програм складає 924,4 млн грн.

Минулого року, сказав Олексій Чернишов, обласна влада приділила значну увагу питанням охорони здоров’я та підготовки до впровадження наступного етапу медреформи. Всі заклади охорони здоров’я, які надають вторинну та третинну медичну допомогу у Київській області, забезпечені комп’ютерною технікою та доступом до мережі Інтернет для роботи з системою «eHealth». За кількістю укладених декларацій Київська входить у першу десятку по Україні.

Серед здобутків також введення в експлуатацію 7 нових медамбулаторій у Вишгородському, Васильківському, Ставищенському, Бородянському та Переяслав-Хмельницькому районах.

Значну увагу приділено і сфері розвитку охорони навколишнього природного середовища. Так, у минулому році створено 6 нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, озеленено 6 ботанічних пам’яток природи, оздоровлено екологічні водойми у 5 населених пунктах області та проведено 38  процедур з оцінки впливу на довкілля.

Окремо у ході звіту очільник КОДА зупинився на питаннях будівництва освітніх закладів та соціального захисту. Так, у 2019 році завершено будівництво, добудову та капітальний ремонт з реконструкцією 6 закладів загальної середньої освіти в загальному на 2670 місць. У січні 2020 року завершено добудову Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст №1 у Києво-Святошинському районі.

Вперше на Київщині за кошти субвенції державного бюджету виплаченого грошову компенсацію для придбання житла 95 дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування на загальну суму 37,2 млн грн. У 2020 році таку компенсацію передбачено ще для 90 дітей.

Значну увагу у ході звіту очільник Київщини приділив питанням розвитку підприємництва та залученню інвестицій. «Ми почали відновлювати механізми залучення коштів у Київщину. Відновили Агенцію регіонального розвитку. Минулого тижня провели перше засідання Ради інвесторів.  Плануємо до кінця року наповнити наш інвестиційний портфель напрацюваннями на мільярд доларів», – повідомив голова Київської ОДА.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація