Стартувала кампанія декларування доходів громадян – 2020!

image
25 Лютого 2020, 12:49
Поділитися:

Із 1 січня 2020 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року.

Податкова декларація про майновий стан і доходи  подається за новою формою затвердженою Наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015р. № 859 у редакції наказу  Міністерства фінансів України від  25.04.2019р. № 177. Громадяни, які отримали інвестиційний прибуток, подають (додаток Ф1) до декларації, самозайняті особи (додаток Ф2), в зв’язку з використанням права на податкову знижку (додаток Ф3). Підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування, заповнюють (додаток 2) декларації, у якому відображається інформація щодо амортизаційних відрахувань.

За вибором платника податків, декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Звертаємо увагу, що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації,  а при поданні податкової декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) передбачено Конституцією України та Податковим кодексом України (далі – Кодекс), згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати декларацію та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору.

Граничні строки подання декларації:

для громадян – до 01 травня року, що настає за звітним. Останній день подання декларації за 2020 рік – 30.04.2020;

Платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2019 року, можуть подати податкову декларацію упродовж всього 2020 року по 31 грудня включно.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама