Готуємось до 20 березня… | Рідне місто

image
23 Лютого 2020, 21:17
Поділитися:

Як відомо, 20 березня ц.р. відбудеться Всеукраїнська акція «1 000 000 дерев за 24 години». В перерахунку на Васильків — 1 000, тобто 1 деревце на 37 мешканців міста. Завдання більш ніж реальне. Як буде насправді, побачимо після підведення підсумків.

Щоб акція мала успіх, на нашу думку потрібно в першу чергу:

—   вже найближчим часом утворити організаційний комітет з представників влади і громадськості, який має розробити план проведення акції та оприлюднити його найближчим часом;

— визначитися з джерелами фінансування акції, це можуть бути власні кошти мешканців міста, кошти підприємств, інших комерційних структур, кошти комунальних підприємств, бюджетні — наприклад, за рахунок громадського бюджету ( для цього потрібно до 1 березня подати відповідний проект).

Дуже важливо визначитися з породами дерев, які будуть висаджені в день акції, адже вони ростимуть не один десяток років і в значній мірі визначатимуть зовнішній вигляд тієї чи іншої території, а відтак і всього міста. На нашу думку, це хвойні (сосна — прекрасно вписалася в реконструйований парк «Венеція»), липа, граб, дуб  (по можливості червонолистий), береза.

Деякі з названих порід можна викопати в лісі і пересадити. Оскільки хвойні (сосна) після викопки майже не приживаються, їх потрібно придбати з закритою кореневою системою, тому коштують вони недешево. Повідомляємо номери телефонів садових центрів, де можна придбати саджанці сосни та інших хвойних — 067 209 17 31, 098 371 69 96, 0800 300 500 та ін, які можна знайти в пошукових системах і-нету.

Пропонуємо всім зацікавленим сторонам всебічно обговорити та внести свої пропозиції стосовно підготовки та проведення зазначеної Всеукраїнської акції у Василькові…

 

Джерело: Рідне місто