Найпоширеніші помилки в догляді за обличчям | Трибуна

image
23 Лютого 2020, 20:00
Поділитися:

Авторка: Ірина Долженко, броварчанка, косметолог-естетист

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги». 

Якими би не були наші доглядові щоденні звички, якими би більш чи менш дорогими не були наші косметичні засоби, є речі, на які ми часто не зважаємо, або не розуміємо їх принципу дії. Хотілося б поділитися з вами спостереженнями: яких помилок частіше за все припускалися мої клієнти, чи на що не звертали уваги. І з чого ми з ними починаємо спільну роботу – з простих з’ясувань і роз’яснень. Догляд за обличчям зазвичай ділиться на кілька етапів. Почнемо з самого початку.

ОЧИЩЕННЯ

Перше, на що варто звертати увагу  –  жорсткість води. Жорстка вода висушує і подразнює шкіру. В ній гірше піняться очищуючи засоби і вона в цілому мало корисна для обличчя. Якщо у вас вдома немає фільтра, то воду для вмивання ліпше кипятити.

Друге  –  температура води. Занадто холодна вода спазмує судини шкіри і викликає подразнення. Тоді як гаряча вода висушує шкіру і порушує її ліпідну мантію. Найліпше вмиватися водою кімнатної температури. І ще: контрастні вмивання  –  процедура для здорової грубої шкіри. Користь від них сумнівна, а от нашкодити цим можна.

Третє  –  нанесення засобів очищення. Рухи при цьому не мають бути різкими чи інтенсивними, а сам засіб потрібно змивати зі шкіри одразу. Якщо вам здається, що шкіра вимилася недостатньо, можна повторити цей ритуал вдруге, але знову ж таки  –  коротко й м’яко.

Окремим пунктом винесу міцелярну воду і молочко для обличчя. Обидва ці засоби   – демакіяжні, обидва потребують подальшого змивання водою.

Четверте  –  скраби. Це не надто корисний засіб, попри загальну до нього любов. Застосовувати скраб можна раз на тиждень, за умови, що ваша шкіра не чутлива і має схильність до ороговіння. В якості ж догляду за зрілою шкірою ліпше обрати засоби з кислотами: вони очистять шкіру більш делікатно і м’яко стимулюватимуть її оновлення.

ВИКОРИСТАННЯ І НАНЕСЕННЯ КРЕМІВ

Будь-який крем має наноситися в невеликій кількості за 20-30 хвилин до виходу на вулицю і за 20-30 хвилин до сну, якщо ваш догляд не включає інших спеціальних рекомендацій. Розподіляється крем по масажних лініях  – так шкіра найменш розтягується і збирається в складки. Схеми масажних ліній можна знайти в інтернеті, але важливо знати головний принцип: рухи виконуються завжди від центру до периферії і знизу вгору. Зважаємо на тип крему. Більш жирні формули застосовуємо в холодну пору року, в теплу ж і спекотну  – наносимо більше легкі текстури. Крем під очі  –  це завжди окрема історія і окремий спеціальний продукт. Діставати креми з баночки (якщо це не вакуумна упаковка і не туба) ліпше не пальцями, на яких мікроби тільки на це й чекають. Для цього діла існують спеціальні палички  –  спатуми. Вони легко миються, і взагалі це дуже естетично і приємно, якщо призвичаїти себе до їх наявності.

Ще одна поширена помилка –  любов до дитячих кремів. Фізіологія дитячої шкіри відмінна від фізіології шкіри дорослої людини. У дітей недорозвинені сальні залози, тому креми для них містять високий вміст жиру, який на дорослій шкірі утворить оклюзію і викличе набряки.

Навіть якщо ваш догляд буде бездоганним, все можна зіпсувати неправильним сном. До прикладу, якщо спати обличчям у подушку, то, по-перше, ваш крем витреться об неї, а, по-друге, з часом можна виплекати собі так звані «зморшки сну». Спання лише на одному, улюбленому, боці поглибить носогубну зморшку. Часто це можна визначити при огляді:  носогубка більш різка саме з того боку, на якому звикла спати людина. Для краси корисно привчити себе спати на спині. На невисокій ортопедичній подушці, яка не перетискатиме судини шиї та голови і не порушуватиме кровообіг.

Ну і наостанок: прокинувшись вранці, згадайте, що смачно терти руками очі  –  надійний спосіб заробити розтягнуту шкіру і передчасні зморшки в цій зоні. Тож додаваймо уваги й свідомості до своїх простих щоденних звичок, і молода шкіра нам ще довго послужить прикрасою.

Читайте також інші матеріали авторки:

1.Чотири проблеми, які не може вирішити косметолог

2.Типи шкіри за природою її проблем: філософія догляду й захисту

2.Сезон без сонця: обираємо свій пілінг

3. Для тих, хто дбає про свою шкіру

4. Алхімія краси: як залишатися молодою довше

5. Типи шкіри: жирна і зневоднена водночас?

 

Головне фото – з інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари