Розширене засідання колегії Державного архіву Київської області

image
21 Лютого 2020, 15:02
Поділитися:

Підсумки діяльності архівних установ Київської області за 2019 рік розглянули на розширеному засіданні колегії Державного архіву Київської області, яке відбулося 20 лютого. Участь у засідання взяв заступник голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

У ході колегії представники архівних установ 25-ти районів та 11-ти міст обласного значення Київщини обговорили актуальні питання подальшого розвитку архівної справи області.

З доповіддю «Про підсумки діяльності архівних установ Київської області у 2019 році та їх завдання на 2020 рік» виступила директор Державного архіву Київської області Соф’я Каменєва.

«Основне завдання суспільства до архівів сьогодні – це виконання архівними установами функцій комунікації в інформаційному просторі», – наголосила директор Державного архіву.

Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов надав позитивну оцінку досягненням архівістів області та відповів на запитання учасників колегії щодо реформування системи державних архівних установ в умовах проведення адміністративної реформи та шляхів реалізації пріоритетного напрямку розвитку архівної системи – цифровізації архівної справи та діловодства.

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін під час свого виступу актуалізував питання щодо зростання вимог до архівів у сучасному суспільстві та використання інформаційного потенціалу архівів.

З доповіддю «Державний архів Київської області у цифровому просторі: виклик та можливості» виступила директор Державного архіву Київської області Соф’я Каменєва.

Про стан реалізації спільного архівно-музейного проєкту «НепрOSTі листи» доповів директор Макарівського історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація