Вісник Кагарличчини — Вони наказ виконували без вагань

image
20 Лютого 2020, 17:47
Поділитися:

14 лютого у Кагарлику вшановували учасників бойових дій на території інших держав.
Заходи відбулися у великій залі адмінбудинку. Воїнів-інтернаціоналістів привітали голова Кагарлицької районної ради Іван Семцов, виконуюча обов’язки голови районної державної адміністрації Світлана Синюк, Кагарлицький міський голова Олександр Панюта, заступник міського голови Володимир Бойко, голова ради воїнів-інтернаціоналістів, учасник війни в Афганістані Юрій Плигун.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Із Афганістану додому на Кагарличчину повернулися в «Чорних тюльпанах» Віктор Зеленський, Андрій Мулявко, Володимир Васильчук, Микола Юрченко, Тарас Шевченко.
Винуватців урочистостей відзначили спільними подяками районної державної адміністрації та районної ради, подяками міськради та цінними подарунками.
Відзнаки від районної державної адміністрації та районної ради було вручено Леоніду Бацану, Вадиму Борисенку, Володимиру Варенику, Станіславу Івасенку, Сергію Карпенку, Олександру Кикалу, Віктору Ліпінському, Анатолію Яремку.
Подяки міськради отримали Олександр Владиченко, Василь Заїка, Віталій Комлик, Станіслав Петрусенко, Юрій Плигун, Сергій Шкута.
Присутніх у залі привітали виступами місцеві аматори сцени.
По завершенні урочистостей учасники заходу поклали квіти та вінки до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам у Кагарлицькому парку.
Цього ж дня родинам загиблих в Афганістані кагарличан Тараса Шевченка та Віктора Зеленського було вручено матеріальну допомогу від виконкому міської ради. Представники міської влади, військового комісаріату і бойові побратими відвідали могили полеглих кагарличан.
Загалом понад 200 жителів Кагарличчини брали участь у бойових діях на території інших держав, у розмінуванні, миротворчих місіях у Афганістані, Єгипті, Іраку, Мозамбіку, Ефіопії, Югославії, Косово, Сирії, Чехословаччині, Угорщині, С`єрра-Леоне та на Кубі.
Валентин ВЛАДІМІРОВ

***

15 лютого в Халчанській сільській бібліотеці вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів афганської війни. Офіційно афганська війна тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року. Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились у полоні або пропали безвісти.
Наша сьогоднішня зустріч – данина пам’яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала 10 років.
Давайте ж і ми будемо пам’ятати воїнів-ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі. У спогадах, у снах, у думках. Вони цього заслуговують.
Тетяна Лавренюк, завідуюча Халчанською сільською бібліотекою

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна