Затриманого за смертельне ДТП на «Радіостанції» не випустять із-під варти – прокуратура | Трибуна

image
19 Лютого 2020, 18:47
Поділитися:

Голосіївський районний суд Києва обрав затриманому за наїзд на пішохода колишньому «беркутівцю» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Київської області.

Установлено, що співробітник Нацполіції у Київській області 16 лютого, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля, наближаючись до регульованого пішохідного переходу, не зупинився та допустив наїзд на двох пішоходів, ідеться в повідомленні правоохоронців.

Читайте також: Смерть на «зебрі»: п’яний «беркутівець» збив пішохода. ФОТО, ВІДЕО

Увечері 16 лютого, нагадаємо, постраждалі перетинали проїзну частину на своє зелене світло. Автівка влетіла на високій швидкості, зачепивши двох чоловіків. Один із них отримав перелом ноги. А інший, якого відкинуло на декілька десятків, загинув на місці.

Момент наїзду на пішоходів на «Розвилці»

За кілька хвилин після ДТП

Водій намагався втекти. Однак, як розповіли свідки, його наздогнали очевидці трагедії на своїх автівках і затримали, згодом передавши поліції. За інформацією правоохоронців, чоловік мав у крові аж 3 проміле алкоголю, що є дуже високим показником сп’яніння.

Пізніше в МВС повідомили, що звільнили чоловіка з лав поліції. Затриманому висунули обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України – «порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого». Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Про те, на який саме термін суд образ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави, правоохоронці не вказують.

Зазначимо, за інформацією надійних джерел «Трибуни», затриманим і підозрюваним у вчиненні злочину є Дмитро Чижик, який працював у спецпідрозділі «Беркут», а після його розформування і до сьогоднішніх днів – у його правонаступнику, полку особливого призначення, а саме в батальйоні, що базується у Броварах на вул. Ярослава Мудрого, 53.

Читайте також:

Стало відомо ім’я «беркутівця», який на смерть збив людину – джерело
Не минуло й 5 років: пам’ятний знак «Беркуту» демонтували, але не повністю. ФОТО
У Броварах затримали «перевізника» безакцизного алкоголю

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари