У Броварах шукають родини для дітей | Трибуна

image
19 Лютого 2020, 12:16
Поділитися:

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді готовий запропонувати роботу у вигляді сімейного виховання дитини. Фахівці пропонують ознайомитись із різними родинними формами влаштування дітей, допомогти зробити правильний вибір, розповісти про відповідні нормативні документи, а також відповісти на всі запитання щодо виховання дітей. Про це йдеться в повідомленні на сайті Броварської міської ради.

«Ми запрошуємо громадян, які відчувають в своєму серці покликання допомагати дітям, відкривати для них цей світ, навчити в ньому жити, відкрити потенціал дитини та показати їй приклад щасливої люблячої родини, звертатись до фахівців Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» – ідеться в оголошенні

Охочих долучитися чекають за адресою: м. Бровари, бульв. Незалежності, 2. Телефон: (04594) 6-11-86, 4-61-64, е-mail: [email protected].

Батьки-вихователі, які виявили бажання допомагати дітям, мають професійну підтримку та допомогу фахівців центру, проходять навчання за спеціальною програмою, мають можливість обговорювати різноманітні проблеми, отримують належну фінансову допомогу держави, вказано в повідомленні.

Читайте також: Знайдіть свою: 34 броварських дітей чекають на родину

Як зазначають у центрі, відповідно до національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, в Україні до 2026 року припиняють існування інтернатні заклади, а з 2020 року в них не перебуватимуть діти до 3-х років.

На заміну наявній системі, яку називають неефективною і шкідливою для дитини, розвивають послуги альтернативного догляду,що з певних причин не можуть мешкати з біологічними батьками. Зокрема – шляхом влаштування їх до сімейних форм виховання.

Бровари стали одним із перших міст, де діти, позбавлені батьківського піклування, мали можливість зростати не в інтернаті, а в сприятливому сімейному оточенні: в прийомних родинах, дитячих будинках сімейного типу та родинах патронатних вихователів.

У місті функціонують 4 прийомні сім’ї, 6 дитячих будинків сімейного типу і 2 патронатних сім’ї. Протягом 2019 року в них виховувалось 59 дітей. Але громада має потребу в більшій кількості сімей, які могли б узяти на виховання таких дітей, зазначають чиновники в повідомленні БМР.

Читайте також:

За навчання дитини можна отримати податкову знижку
Броварську первинну медицину визнано доброзичливою до дитини
Як пережити втрату дитини та не загубити самого себе, – Ольга Дяченко із LED Bro. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари