Кишкову паличку, недокладання цукру в страви та заражених паразитами дітей виявили в школах і садочках Броварів

image
19 Березня 2019, 14:21
Поділитися:

Цього місяця в кількох навчальних закладах Броварів провели перевірки. У результаті в 1-ій школі виявили порушення правил миття посуду і недокладання цукру до кавового напою. А у вихованців садочків «Золотий ключик» та «Лісова казка» знайшли паразитів – аскариди і яйця гостриків. Про це йдеться у висновку броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначають фахівці, моніторингові візити цього місяця відбулись у садочках «Зірочка», «Золотий ключик», «Лісова казка» та в 1-ій школі. Під час оперативної наради 18 березня за участі міського голови, керівниця установи Віра Товстоног назвала ситуацію принаймні у двох навчальних закладах невтішною.

Свої слова вона аргументувала тим, що в 4,1 % перевірених дітей виявили паразитів. Такі знахідки лікарі виявили  в садочках «Золотий ключик» та «Лісова казка».  У цих закладах фахівці перевірили загалом 196 дітей. У 6 виявили гострики, а в 2 – аскариди.

Яйця гострика звичайного. Паразит є збудником ентеробіозу

У 1-ій школі та в ДНЗ «Зірочка» фахівці провели моніторинг якості харчування. Перевіряльники відібрали проби на виконання фактичної калорійності їжі, гігієнічні змиви, змиви з овочів на рід бактерій єрсінії. Також працівники заміряли температуру в закладах.

Згідно з висновками відділу лабораторних досліджень, у 1-ій школі порушують правила миття посуду. Віра Товстоног роз’яснила, що на одному із десяти змивів на столових приборах виявили бактерії групи кишкової палички.

Окрім того, зі слів керівниці відділу, на харчоблоці навчального закладу порушують технологію приготування їжі. Відповідно до висновку фахівців, фактична калорійність кавового напою занижена на 15 % – за рахунок недокладання сухих речовин (цукру і кави).

Віра Товстоног наголосила на необхідності підняти на вищий рівень дотримання санітарних норм у дитячих навчальних закладах, де знайшли відповідні порушення. Керівниця установи зазначає, що садочки «Золотий ключик» та «Лісова казка» вже отримали рекомендації до лікування дітей.

Джерело: Трибуна Бровари