спільні навчання з ліквідації наслідків вибуху природного газу

image
18 Лютого 2020, 17:16
Поділитися:

18 лютого у Києво-Святошинському районі під керівництвом заступника голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна відбулись спеціальні навчання щодо ліквідації наслідків вибуху природного газу у житлових будинках та газопроводах.

В умовах, наближених до реальних, працівники «Київоблгазу», ДСНС, Національної поліції та медицини катастроф відпрацьовували спільні дії у випадках пошкодження підземного газопроводу та у разі вибуху газоповітряної суміші в житловому будинку. За тактичним задумом, отримавши повідомлення про вибух, пожежу та руйнування конструкцій шестиповерхового житлового будинку у селі Ходосівка керівник приймає рішення про збір керівного складу цивільного захисту.

За підвищеним номером виклику до місця події прибувають рятувальники Києво-Святошинського району, мобільна оперативна група обласного управління ДСНС.Аварійна бригада «Київоблгазу» проводить відключення будинку від газопостачання та обстеження приміщень. Працівниками поліції оперативно перекрито автомобільний рух та забезпечено безперешкодний проїзд спецавтомобілів до місця надзвичайної пригоди. Вогнеборці ліквідовують загорання,проводять пошуки потерпілих та загиблих під завалами, евакуацію жителів з верхніх поверхів. Потерпілим надано першу невідкладну медичну допомогу. Одночасно представниками місцевих органів влади проводиться облік всіх мешканців будинку, преміщення їх автобусом до приймального евакуаційного пункту та місця тимчасового розміщення.

Загалом, у навчаннях взяли участь більше сорока рятувальників, працівники екстрених служб зі спеціальною інженерною та допоміжною технікою.

Підводячи підсумки навчань, заступник Голови КОДА Василь Володін підкреслив: «Сьогодні учасникам навчання було представлено ряд ввідних, відпрацювання яких вимагало виконання чітких дій, оперативності прийняття рішень, злагодженості та зібраності. В цілому мета навчань була досягнута – представники служб удосконалили свої вміння та навички, а також потренувалися злагоджено працювати з іншими аварійними службами».

ГУ ДСНС України у Київській області

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація