Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували на Київщині

image
18 Лютого 2020, 16:35
Поділитися:

18-20 лютого українці відзначають шосту річницю з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної сотні. Ці дні назавжди увійдуть в історію України як символ жертовності, патріотизму та подвигу.

Сьогодні працівники музею на чолі з директором Іваном Вікованом, учнями Новопетрівської ЗОШ № 1, директором Віталієм Шевченком та родинами загиблих Героїв – Ігорем та Дариною Кульчицькими, Надією Пехенько вшанувала пам’ять Володимира Станіславовича Кульчицького на місцевому кладовищі.

Саме 18 лютого 2014 року приблизно о 22:30 Володимир Станіславович був застрелений на барикадах біля Будинку Профспілок. Куля пройшла навиліт через серце, застрягла в одязі. Тіло Володимира занесли в Будинок Профспілок, але коли той почав горіти, син переніс тіло батька та ще трьох загиблих в Михайлівський собор.

Священик Церкви Святої Покрови с. Нові Петрівці провів поминальну молебень за всіма невинно убієнними на Майдані біля могили Володимира Кульчицького. Присутні поклали квіти на його могилу. Діти шкіл повісили виготовлені власноруч «Ангели пам’яті» на березі біля могили Володимира Кульчицького. Щорічна тиха акція «Ангели Памяті» відбувається у пам’ять про розстріл Небесної Сотні.

У приміщенні Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих Небесної Сотні, та переглянули відеоролик про героїв. У своїх виступах Надія Степанівна та Ігор Володимирович розповіли, що значить бути справжнім патріотом, любити Україну на прикладі своїх рідних.

Напередодні виставка музею «Майдан нескорених» поповнилась новими експонатами – особистими речами Володимира Станіславовича Кульчицького та пам`ятними нагородами Ігоря Олександровича Пехенька.

Директор музею Іван Вікован ще раз нагадав дітям, що ми ніколи не повинні забувати подвиг тих, завдяки чиїй громадській та національній самовідданості було змінено хід історії нашої держави, хто віддав своє життя за незалежність та цілісність України.

Слава Україні!

Героям Слава!

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація