«Шлях Солдата»: сьогодні покажуть інтерактивну вистава про війну | Трибуна

image
18 Лютого 2020, 12:34
Поділитися:

Сьогодні, 18 лютого, в Броварах покажуть виставу до 5-ої річниці виходу Збройних сил України, зокрема  25-го батальйону «Київська Русь», із Дебальцівського плацдарму. Про це повідомляє Броварська міська рада.

Як зазначають чиновники, вистава «Шлях Солдата» відбудеться сьогодні, 18 лютого, о 17:00 в МКЦ «Прометей», що на бульв. Незалежності, 4.

Як зазначають організатори, «Шлях Солдата» – плід творчості аматорського театрального колективу. Акторська трупа – усього п’ять осіб. Троє жінок і двоє чоловіків. Дві акторки – кримчанки, ще одна є членкинею трупи – родом із окупованої Горлівки і двоє хлопців із Київщини. Усі вони – ветерани українсько-російської війни, бійці підрозділів ЗС України, добровольчих батальйонів тощо. Фактично спектакль – це низка історій-сцен, в основу яких покладено персональний досвід, реальні емоції та переживання акторів.

Авторка проєкту – колишня офіцерка Повітряних сил ЗС України Оксана Мазур. Її історія, зрештою, перша. Це події окупації «зеленими чоловічками» з РФ українського Криму. Жінка пережила ці жахливі й трагічні для держави події безпосередньо, адже вона проходила військову службу на півострові. Ця сцена не ігрова, без акторів. Натомість має вигляд документального фільму, який ілюструє злочин країни-агресора та їхніх кримських посіпак. Відеоряд супроводжується коментарем жінки-військовослужбовця, яка розповідає що відчували і переживали українські воїни та патріоти в той час. Як нице і підло «віджимали» державні об’єкти, військові частини в Криму ті, хто нещодавно називав себе «братами» українцям. Вона говорить: «Коли росіяни кажуть, що «нас там немає» – вони брешуть! Вони там є! І все, що відбувалось і відбувається, – елементи їхньої тактики гібридної війни».

Читайте також:

У Броварах ушанують Героїв Небесної Сотні
Цього дня п’ять років тому на барикаді Майдану загинула броварчанка Антоніна Дворянець

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари