В КОДА відбулася зустріч з лідером з переробки сміття – компанією SUEZ

image
18 Лютого 2020, 11:54
Поділитися:

Минулого тижня відбулася зустріч голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Чернишова з регіональними представниками міжнародної компанії SUEZ, яка є одним зі світових лідерів з переробки сміття, водоочищення, вироблення відновлювальної енергетики.

Сторони обговорили загальні обсяги сміття, що виробляє Київська область, кластери, на які вона буде поділена, перспективи складання регіонального плану з поводження з відходами та територію, яку займають звалища. В майбутньому планують, що кожен кластер буде мати свій ланцюг з переробки  відходів.

Як зазначив О. Чернишов, накопичення сміття – це одна велика екологічна проблема, яка при правильному підході може стати гучною історією успіху: «Ми бачимо європейський досвід, де сміття – це енергія. Тож Київська обласна влада вивчає практики переробки ТБО, що вживають у сусідніх країнах, для вирішення цього питання в регіоні».

Торкнулися також питання інвестування цієї компанії в будівництво першого сучасного заводу з переробки сміття в області. SUEZ має величезний досвід будівництва подібних підприємств, в тому числі в Польщі, від якої Україна відстала у цьому питанні на десятки років.

Сторони проаналізували можливість приведення існуючих в Київській області полігонів до санітарних норм Європейського союзу. В подальшому КОДА планує підписати меморандум з SUEZ, де будуть викладені всі спільні домовленості і наміри сторін.

Повідомляє пресслужба КОДА.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація