Учнівське самоврядування Київщини розроблятиме програми для молоді за підтримки КОДА

image
19 Березня 2019, 12:52
Поділитися:

В ході робочої поїздки до Вишгородського району Олександр Терещук провів відкриту нараду щодо перспектив соціально-економічного розвитку та вирішення проблемних питань жителів Вишгородського району. На заході були присутні представники депутатського корпусу, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники місцевого самоврядування та громадськості.

На початку наради голова КОДА урочисто нагородив почесними грамотами обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професіоналізму та зразкове виконання службових обов’язків начальника відділу освіти Вишгородської РДА Тетяну Володимирівну Хорошу та виконуючу обов’язки Синяківського сільського голови Вишгородського району Віру Олександрівну Боголій.

Під час зустрічі підіймались питання щодо стратегічного плану розвитку регіону, транспортного обслуговування, тарифів на комунальні послуги та територіальної оборони Київщини. Також під час наради активісти звернули увагу очільника Київської області на гостру проблему нестачі навчальних закладів в районі. Окрім того, місцеві жителі підіймали питання реалізації децентралізаційної реформи в районі та були проінформовані стосовно роботи групи по створенню перспективного плану для ОТГ.

З деякими ініціативами та пропозиціями до очільника КОДА звернулись також представники учнівського самоврядування Вишгородщини. Свідоме юнацтво поскаржилось очільнику КОДА на недотримання законодавства у сфері обмежень обігу алкоголю та тютюну, а також на масове розповсюдження наркотичних речовин, з яким не можуть впоратись місцеві правоохоронці. Натомість юні активісти попросили підтримки КОДА в розробці ряду програм для молоді, які б допомогли підліткам отримувати досвід співпраці з органами державної влади, а також мотивували б на розвиток та самовдосконалення.

«Виховання нашої молоді сьогодні є надзвичайно важливим. З проблемою наркотичної та алкогольної залежності я знайомий близько, оскільки я довгий час працював у правоохоронних органах і бачив ситуацію з підлітками та молоддю. Надзвичайно радує те, що молоді люди самі шукають вирішення цієї проблеми, свідомо виступають проти, намагаються допомогти одноліткам та зайнятися корисними справами. Можу завірити, що будь яка ініціатива від молодих людей вітається, я прикладу всі зусилля, щоб керівництво РДА допомагало справам активної молоді. Я готовий зустрітись із представниками молодіжного самоврядування, готовий сприяти у цьому надзвичайно важливому питанні. В співпраці з молоддю – наше майбутнє!» – заявив Олександр Терещук.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація