Де у Києві безкоштовно перевірити здоров’я

image
19 Березня 2019, 07:18
Поділитися:

За минулий тиждень у рамках проекту «Лікар у Вашому домі» здійснено 1315 обстежень, а від початку дії проекту – 66 612 обстежень.

За результатами обстежень минулого тижня 828 осіб мають надмірну вагу, у 653 обстежених виявлено підвищений артеріальний тиск, у 232 осіб – високий рівень цукру крові, а у 433 осіб – високий рівень холестерину.

Кожен охочий у рамках проекту може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом «Лікар у Вашому домі», які розміщені в усіх районах міста. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, – нагадав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Окрім того, минулого тижня здійснено 95 виїздів мультидисциплінарних бригад. До їх складу входять лікар і медсестра первинної ланки та вузькопрофільні спеціалісти. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до людей, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу.

Переглянути графік роботу наметів можна тут.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ