Бориспіль рахує кінозали у віртуальних кінотеатрах

image
13 Лютого 2020, 21:42
Поділитися:

Кінотеатр «Європа» чи кінозали на третьому поверсі «Парк-Тауну»? «Вісті» цікавилися, де і коли можна буде дивитися фільми на великому екрані.

«Європа» зміниться і виросте

Орендарів, які готові вкладати кошти у «Європу», досі не знайшлося, кажуть у міськраді. Бориспіль вивчає можливість відновлення кінотеатру власними силами.

«Технічний огляд будівлі зроблено. Вона потребує капітального ремонту з реконструкцією, але не є аварійною. Головне — зберегти будівлю, можливо, буде надбудова. Зараз місто працює з кількома проектантами. Хто надасть найкращі пропозиції, з тими і укладемо договір», — розповідає міський голова Анатолій Федорчук.

На його думку, тут має бути кіноконцертний зал, будівля повинна використовуватися раціонально. «Є ідея зменшити зал, розширити сцену, щоб можна було проводити звітні концерти чи ставити театральні вистави, але зберегти кінозал. Якщо буде надбудова, у ній розмістити картинну галерею. Можливе комбіноване використання приміщення надбудови за прикладом міської бібліотеки», — уточнив Федорчук.

Наразі стоїть питання про зміну меж земельної ділянки, яку займає кінотеатр. Більша її частина виділена під будівництво культурно-розважального комплексу, який виявився АТБ. Питання про те, що АТБ має змінити межі своєї земельної ділянки, прилеглої до магазину, щоб розширити територію біля кінотеатру, піднімалося неодноразово. У черговий раз воно прозвучало 10 лютого на засіданні виконкому міської ради. Заступник міського голови Дмитро Гопанчук запевнив, що зустрінеться з власниками будівлі АТБ і вирішить
питання.

Пропозицію блокують?

Кінотеатр європейського рівня у Борисполі планує побудувати ТОВ «Біопром», яке очолює Василь Радіонов, надбудувавши третій поверх у ТЦ PARK TOWN.

Пропозиція отримала схвалення депутатської комісії з питань промисловості, будівництва, архітектури та інвестиційної діяльності у листопаді минулого року. Та на засідання виконкому, який має схвалити надання містобудівних умов та обмежень для будівництва, питання не виносилося. Однак воно постійно порушується на рівні обговорень.

Депутат міської ради Олег Верес чомусь активно намагається сформувати негативний імідж ідеї від Біопрому, прикриваючись бажанням зберегти кінотеатр «Європа». Ось позиція депутата, висвітлена днями на його сторінці у Фейсбук: «… керівництво міста лобіює побудову в міському парку третього поверху Парк-тауну (начебто під кінотеатр)… Тим часом фізичний стан комунального майна погіршується…». Цікаво, як ці питання можуть бути пов’язані?

Незважаючи на поодинокий супротив щодо кінопрокату в ТЦ PARK TOWN, бориспільська громада сприйняла ідею позитивно.

Але чому так довго питання добудови над ТЦ PARK TOWN не виносилося на засідання виконкому, «Вістям» з’ясувати не вдалося. Відомо, що з 11 січня воно «вивішене» на сайті міськради. Заступник міського голови Людмила Ковальова повідомила, що поки що недоопрацьований договір пайової участі (без цього містобудівні умови не видадуть), але запевнила, що до 14 лютого питання буде закрите.

Культура в «Європі». Кінотеатром опікується управління культури, молоді та спорту Бориспільської міської ради. На другому поверсі проводять репетиції творчі колективи культурно-мистецького комплексу «Академ»:

народний аматорський хор «Червона Калина»;
народний аматорський хор «Терниця»;
народний аматорський вокальний ансамбль «Оріяна»;
народний аматорський фольклорний ансамбль «Травневі роси»;
народний ансамбль танцю «Міленіум»;
народний ансамбль танцю «Бориспільські молодички».

В управлінні культури повідомили, що графік репетицій розписаний. Це поки всі можливості використання будівлі.

Василь Радіонов: «Чотири зали у ПАРК ТАУН»

Ініціатор надбудови у ТЦ PARK TOWN для відкриття сучасного мережевого кінопрокату запевнив «Вісті», що питання надбудови на стадії отримання містобудівних умов та обмежень.

«Нині тривають передпроектні роботи, є цікаві напрацювання. Підприємство в повній готовності розпочати будівництво, тільки-но будуть отримані необхідні дозволи. Від місцевої влади не потрібно ні копійки грошей.

Є група осіб, які, на противагу бажанням місцевої громади, не хочуть, щоб у Борисполі був сучасний кінотеатр європейського рівня. Важко сказати, чому вони намагаються блокувати цей процес. Навпаки, хотілося б згуртованості і депутатського корпусу навколо ідеї кінотеатру.

Ми плануємо кінотеатр з чотирма залами на 80-120 місць — це оптимальний формат. Передбачено розважальні зони, кав’ярні, ресторанчики, зони розваг для дітей.

Розважальний поверх нам у фінансовому плані вкрай невигідний, але такий підхід допоможе залучити максимальну кількість відвідувачів у торгівельний центр. Важливо, що є розуміння і підтримка реалізації проекту від міської влади на чолі з мером Анатолієм Федорчуком.

Проект буде реалізований, і Бориспіль матиме сучасний  кінотеатр, які б перепони нам не чинили. На все будівництво, починаючи з проектування, потрібно більше року.

У проекті будуть відпрацьовані логістичні схеми будівництва з таким розрахунком, щоб усе, що діє на сьогодні, продовжувало працювати, можливо, з невеликими паузами.

• Щодо кінотеатру «Європа», то Василь Радіонов вважає, що використовувати будівлю з комерційним зиском неможливо. Якщо вкладати бюджетні кошти без очікування фінансового прибутку, то це буде навантаження для бюджету. «Навряд чи може бути комерційно успішним кінотеатр з одним залом. Навіть якщо поряд не буде сучасного кінотеатру на чотири зали», — говорить Радіонов.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама