«Сміттєві» проблеми українців вирішуватимуть місцеві органи влади – Мінприроди

image
18 Березня 2019, 23:21
Поділитися:

Найближчим часом для органів місцевого самоврядування оприлюднять практичні інструкції із розробки регіональних планів управління відходами, які визначатимуть потреби кожного регіону щодо створення нової інфраструктури з переробки, утилізації та видалення відходів.

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Він нагадав, що Україна вперше за всі роки незалежності отримала системне бачення реформування сфери управління відходів.

Зокрема, перший етап реформи передбачав розробку та схвалення Національної стратегії управління відходами до 2030 року та Плану її реалізації. Обидва документи вже схвалено Кабінетом Міністрів України.

«Насправді людей цікавить, коли конкретно в їхньому населеному пункті з’являться нові баки, сміттєсортувальні лінії та інша необхідна інфраструктура. Відповіді на ці питання дадуть регіональні плани управління відходами. Їх має розробити місцева влада. Уряд визначив нову національну політику управління відходами, але вирішити «сміттєву проблему» можна тільки завдяки чітким та послідовним діям на кожному рівні – від національного до локального», – пояснив Остап Семерак.

Читайте також: У Києві відтворять районні ради – Володимир Бондаренко

Читайте також: На кількох столичних вулицях оновлюють інженерні мережі

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV