Монетизовані субсидії: як українцям «полегшили» життя, змусивши платити більше – Наталія Манойленко

image
18 Березня 2019, 22:11
Поділитися:

Субсидії та монетизовані субсидії – це не реформа, а фейк. Вона тільки створює ситуацію, коли люди немовби отримують кошти. А фактично їх ще більших коштів позбавляють.

Таку думку висловила в ефірі програми «Київ LIVE. Підсумки» телеканалу «Київ» голова депутатської фракції «Об’єднання «Самопоміч» Наталія Манойленко.

«Людей позбавляють коштів, як платників податків. Оскільки кошти, які їм виплачують, не беруться нізвідки: спочатку в них забрали ці кошти у вигляді різноманітних внесків, податку на доходи фізичних осіб тощо. І замість того,щоб пускати їх на розвиток інфраструктури, видають у вигляді субсидій, а тепер монетизованих субсидій», – додала вона.

«Потім ці кошти повертаються у кишені олігархів, які використовують несправедливі та невиправдані формули і завищують платежі. Для того, щоб якось це амортизувати, створюючи ілюзію допомоги людям, і запровадили субсидії і монетизацію субсидій», – вважає депутатка.

«При цьому олігархічні структури (монополісти) будуть отримувати ще більше, а прості люди витрачатимуть ще більше. Крім того, ще є ризик, що ці кошти запускаються на споживчий ринок, оскільки деякі люди можуть не втриматися і витратити гроші замість сплати комунальні послуги», – зазначила Наталія Манойленко.

«Наприклад, у сільській місцевості є люди, які не використовують газ. Субсидію вони отримують, але при цьому використовують дрова для опалення. Відповідно, до енергоефективності та енергоощадності це ніяк нас не наближає», – додала вона.

Читайте також: Міграція українців: Економіка щороку втрачає 40 млрд грн, а студенти не хочуть повертатися з Європи

Читайте також: Для вирішення проблем «на місцях» необхідно відновити самоврядування у столиці – депутат

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV