Дитсадок «Оленка» розпочав свою роботу: за півдня записали 6 дітей

image
18 Березня 2019, 21:38
Поділитися:

18 березня після майже 2 років реконструкції розпочав свою роботу перший у Броварах  автономний  дитсадок  заклад дошкільної освіти (ЗДО) «Оленка». За півдня в дитсадок записали 6 дітей. Наразі в садочку 151 дитина, і набір триває.

У 5-річного Богданчика від кількості  макетів машинок на подвір’ї дитсадка просто розбігаються оченята. Та загледівши «пожежну машину»  – впевнено побіг саме до неї: «Як виросту – стану пожежником», –  каже хлопчик.

Богданчик

Ірина, Богданчикова мама, записала сина в «Оленку» ще у вересні минулого року після того, як вирішила змінити дитсадок ближче до місця проживання. Однак документи  для оформлення понесла саме 18 березня –  у день відкриття. Власне, офіційного відкриття дитсадка не було, каже директорка «Оленки» Оксана Шубіна-Хамбір: ще  в четвер 14 березня комісія  провела фінальне обстеження  закладу дошкільної освіти і дала добро на відкриття з понеділка, 18 березня.

На 8 ранку в довгоочікуваний дитсадок батьки привели 43 дітей із 130, які числилися в ЗДО ще 14 березня. На ранок 18 березня  в садочку вже було записано 145. Лише за півдня понеділка в «Оленку» батьки записали ще 6 дітей, і набір малечі триває.

Один із 3 охоронців закладу – Ніна Зєлєнцова. По території школи встановлено 8 відеокамер

Перший день у садочку  адаптаційний, розповідає директорка дитсадка, тож малеча була не повний день: хто 2 год, а хто дочекався і обіду. А от на денний сон із 43 дітей залишилося всього четверо.

Двоє з яких – із наймолодшої, ясельної групи «Промінчики». А з самого ранку в групі було 22 дитини, кажуть вихователь групи Анастасія Білоус та її помічниця Тетяна Стельмах. 

Тетяна Стельмах, Оксана Шубіна-Хамбір та Анастасія Білоус

Загалом проектна потужність закладу складає 210 дітей, розповідає Оксана Шубіна-Хамбір. Наразі в дитсадку  відкрито 5 груп, за необхідності заклад дошкільної освіти зможе відкрити ще 6 – приміщення дозволяє, розповідає директорка. Проблема залишиться лише за набором персоналу. Наразі ж, за словами Оксани Анатоліївни, дитсадок цілком готовий до роботи. Хіба що не вистачає музкерівника та інструктора з фізвиховання. Директорка тішиться, що у дитсадку є дієтична сестра та медсестра. Остання у садочках міста нині розкіш, адже рівень заробітної плати не тримає фахівців у ДНЗ.

Медсестра Олена Дятлова

Сьогодні зранку діти снідали в «Оленці» вермішеллю, вареним яйцем, кабачковою ікрою, чаєм та булочкою з маслом. Ті, хто залишився  на обід –  смакували супом, картоплею з рибною котлетою, компотом із сухофруктами. Загалом у дитсадку, що є цілком автономним закладом дошкільної освіти, не проти спробувати новий підхід у харчуванні. Якщо, звичайно, буде дозвіл профільного міністерства та побажають батьки, кажуть в «Оленці».

Дієтична медсестра Вікторія Щербатюк складає тижневе меню

Наразі плата за харчування дітей складає стільки ж, як і в інших садочках міста: 60% сплачують батьки, 40% –  оплачує місто.

До речі, у кожній групі є спеціально облаштована вбудована роздаткова. Тут малечі видають їжу, тут відразу миють дитячий посуд.

У дитсадку пахне свіжістю, новизною і чистотою.

Остаточний порядок у «Оленці» наводив сам колектив садочка: мили підлоги, вікна, виготовляли дидактичні ігри, навіть самі шили тюль на вікна. Як повідомила директорка, усі меблі у дитсадок придбало ТОВ « ДК «Мідас», яке і здійснювало реконструкцію садочка. До кінця свою роботу фірма не завершила: ще мають завезти  на клумби чорнозем, засіяти їх та насадити кущі.

Нагадаємо,  після проведення  тендерної процедури ВКБ підписало договір із ТОВ «ДК» «Мідас» на  реконструкцію садочка на суму 25 695 251,59 грн. Але під час засідання бюджетної комісії очільниця відділу капбудівництва Людмила Павлик повідомила, що вартість «Оленки» збільшилася до 41 мільйону. На травневій сесії минулого року депутати звернули увагу на різке й неконтрольоване збільшення вартості «Оленки».

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари