Серед дітей нема випадків кору та зменшилось хворих на грип і ГРВІ, – медичні новини тижня

image
18 Березня 2019, 18:55
Поділитися:

Минулого тижня в Броварах не зареєстрували випадків кору з-поміж дітей, однак четверо дорослих все ж занедужали цією високозаразною недугою. Окрім того, в місті зупинилось швидке зростання числа хворих на грип і ГРВІ, а серед неповнолітніх навіть зафіксували невеличке зменшення показників захворюваності. Такі висновки можна робити зі звітів броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Зазначимо, востаннє в Броварах не реєстрували жодної хворої на кір дитини кінцевого тижня грудня. Водночас місяць тому кір навіть побив максимальний рекорд за числом недужих – щонайраніше із початку навчального року. Тоді зареєстрували 13 недужих за тиждень, з яких 6 – діти.

Теперішні четверо хворих дорослих, як ідеться у звіті, не були щеплені. Їх поклали до інфекційного відділення Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

Із 7 по 14 березня також припинилось різке зростання захворюваності на грип і ГРВІ, яке фіксували за тиждень до того. Причому зростання зареєстрували лише серед дорослих, а серед дітей – невеличке зменшення показників. Загалом за останній тиждень встановили 690 нових пацієнтів, з яких 484 – неповнолітні.

Минулого тижня фахівці відділу лабораторних досліджень виявили лише один випадок скарлатини – в дитини із садочка «Теремки». Нагадаємо, за попередній звітний тиждень ця недуга побила рекорд, лікарі внесли у свою доповідь аж 7 хворих дітей у місті.

Зазначимо, що протягом тижня лікарі зареєстрували 20 хворих дітей на вітряну віспу, з яких 12 – вихованці ДНЗ «Джерельце». Із 7 по 14 березня фахівці також встановили два випадки мононуклеозу – в дорослого та в дитини, які відвідують садок «Катюша». На відміну від пацієнтів із скарлатиною чи вітрянкою, цих хворих поклали до стаціонару.

Серед небезпечних легеневих недуг до списку традиційно входить туберкульоз. За тиждень у відділі зареєстрували двох дорослих – 33- і 52-річних безробітних, – які мають відкриту, тобто заразну, форму недуги. Тепер вони лікуються в обласному тубдиспансері.

Як розповів під час сьогоднішньої оперативної наради в міській раді керівник первинної медицини Ігор Кравцов, за тиждень встановили 4 випадки пневмоній серед дітей і ще 10 – у дорослих. Одного неповнолітнього і двох повнолітніх поклали до лікарень.

Із укусами від тварин з 7 по 14 березня до лікарів звернулись 4 жителі. Усі нападники відомі, тому профілактичної вакцинації від сказу не призначали, принаймні до закінчення спостереження за тваринами, яке триває протягом 10 днів.

У відділі лабораторних досліджень зазначають, що за останній звітний тиждень фахівці не реєстрували вірусних гепатитів, ротавірусної інфекції, шігельозів, сальмонельозу та тифопаратифозних інфекцій.

Джерело: Трибуна Бровари